De gezondheidsvoordelen van herfstgroenten en fruit
Herfstgroenten en fruit
Niet alleen in de natuur veranderd er veel als de herfst is aangebroken, maar ook in onze voeding! Alle heerlijke herfstgroenten en fruit zijn weer beschikbaar. Buiten wordt het kouder en donkerder, de bladeren vallen van de bomen en de bladeren worden mooi warm van kleur. De herfst is qua weer altijd een beetje een domper na de warme zomerperiode, maar na het lezen van deze blog ben je gek op de herfst!
Pompoen
Als je aan de herfst denkt, denk je aan pompoenen! Pompoen is misschien wel het meest iconische herfstproduct. De verschillende soorten pompoenen zijn niet alleen veelzijdig in de keuken, maar ook rijk aan vitamines en antioxidanten. Pompoenen zijn een uitstekende bron van vitamine A, wat goed kan zijn voor de ogen en de huid. Ze kunnen worden gebruikt in hartige gerechten zoals pompoensoep, of zelfs in zoete gerechten zoals pompoentaart. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van Pompoenen.
Geen zin om in de keuken te staan? Daar hebben wij iets op bedacht, je besteld onze verse pompoensoep namelijk makkelijk in de shop! Je besteld hem hier!
Appels
Appels zijn er natuurlijk jaarrond, maar de herfst is eigenlijk echt het seizoen van de appels. Appels zijn niet alleen heerlijk, maar zitten ook boordevol vezels en vitamines. Ze zijn goed voor een gezonde spijsvertering en zijn perfect als gezond tussendoortje. Heb je al wel eens je appeltje gebakken in een pannetje met een snufje kaneel? Eet het daarna met wat yoghurt, noten, granola en een beetje honing en je hebt mijn ‘all time favorite’ ontbijtje!
In bijna al onze sapjes zijn wel appels te vinden, appels zijn de perfecte zoete basis voor onze sappen! Ben je benieuwd naar deze sappen? Je kunt ze hier bestellen!
Kruisbessen
Kruisbessen zijn vaak een over het hoofd geziene herfstfruit, maar ze verdienen het zeker om even in het zonnetje gezet te worden! Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, wat kan bijdragen aan een sterk immuunsysteem en een gezonde huid. Probeer kruisbessen in jam, desserts of gewoon als tussendoortje.
Bieten
Bieten zijn een veelzijdige groente die vaak worden geassocieerd met de herfst. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik vind dit een van de mooiste groenten! Super veel details en een prachtige kleur, het maakt al je gerechten meteen aantrekkelijk qua ‘looks’. Maar nog belangrijker, ze zitten vol met vezels, foliumzuur en vitamine C. Bieten kunnen worden geroosterd, gestoomd, of zelfs rauw gegeten worden in salades.
Kool
Herfstkool, zoals boerenkool en cavolo nero, is een uitstekende bron van vezels, vitamine K en antioxidanten. Kool is heerlijk in salades, soepen en stoofschotels. Het geeft een extra gezonde boost aan je maaltijden. Je zou het misschien niet meteen verwachten maar wij gebruiken boerenkool in ons sapje Winterse Boost en deze is echt heerlijk mede door de combinatie met banaan!
Paddenstoelen
Paddenstoelen, niet alleen heel leuk om tegen te komen tijdens je wandeling in het bos maar ook heerlijk om te eten! Champignons en oesterzwammen komen volop voor in de herfst. Ze zijn een smaakvolle bron van eiwitten, vitamine D en selenium. Paddenstoelen zijn perfect voor het versterken van hartige gerechten, zoals risotto of stoofpotten. In bijna al mijn gerechten zitten wel paddenstoelen in deze tijd van het jaar, echt een toevoeging!
Wortelen
Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar ze bereiken hun zoetste punt in de herfst. Ze zijn een uitstekende bron van bètacaroteen, wat belangrijk kan zijn voor de ogen. Ook bevatten ze veel vezels wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering en je zit er lang vol van wat kan helpen bij gewichtsverlies.
Ook wortelen worden in een aantal van onze sappen gebruikt, zoals Bieten Power, Oranje Bliksem, Winterse Boost en Herfst Beuk!
Je kunt nu vol herfstgroenten en fruit inspiratie het nieuwe seizoen in! Ben jij toe aan heerlijke, warme herfst smaken? Daar hebben wij onze Herfst Beuk voor gemaakt!
Comments