Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Zelfgemaakte Tapenade

Ben je op zoek naar een gezond en smaakvol tussendoortje? Met deze supersimpele tapenade zet je binnen no-time een heerlijk smeersel op tafel. Perfect voor op een cracker, een stukje stokbrood of als dip bij groenten. Dit recept is zo eenvoudig dat iedereen het kan maken. Je doet alle ingrediënten in de blender, maalt het tot een grove structuur (maar niet té fijn) en voegt een beetje olijfolie toe. That’s it! Wat je dan krijgt? Een heerlijke, zelfgemaakte tapenade boordevol smaak! Dit is onze favoriete versie, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld verse kruiden, geroosterde noten of extra kaas toe voor een unieke twist. Laat je creativiteit los! Hoe eet je tapenade? Je kunt tapenade op verschillende manieren eten. Smeer het op een cracker, broodje of rijstwafel voor een snelle en smaakvolle snack. Gebruik het als dip voor rauwkost, toast of grissini. Roer een lepel tapenade door je pasta of salade om extra diepte en smaak toe te voegen. Ook op een sandwich of wrap zorgt het voor een heerlijke mediterrane twist. Daarnaast is tapenade een perfecte aanvulling op een borrelplank, gecombineerd met kaas, olijven en charcuterie. Kortom, een veelzijdig smeersel dat in veel gerechten tot zijn recht komt! Hoe bewaar je de verse tapenade? In de koelkast: Doe de tapenade in een schoon potje en giet er een dun laagje olijfolie overheen. Zo blijft het ongeveer een week goed. In de vriezer: Wil je het langer bewaren? Vries de tapenade in! Houd er wel rekening mee dat de structuur iets verandert. Gebruik het na ontdooien bijvoorbeeld als basis voor pastasaus. 💡 Zin in nog meer smaak? Bekijk ook ons recept voor zelfgemaakte groene pesto Heb jij een geweldige tapenade-variant bedacht? Deel ‘m met ons! We zijn benieuwd naar jouw creatie.    

Lees meer

Groene Pesto

Wil jij zelf pesto maken met verse ingrediënten? Het is super eenvoudig en wij durven te zeggen: zelfgemaakt smaakt écht beter dan uit een potje! Probeer dit recept en ontdek hoe makkelijk je jouw eigen heerlijke groene pesto maakt. Wat is pesto? Pesto komt oorspronkelijk uit Italië en is een klassieke saus die perfect past bij pasta, brood en salades. De naam ‘pesto’ betekent ‘gestampt’ omdat de ingrediënten traditioneel in een vijzel fijngemalen worden. Deze zelfgemaakte groene pesto is een echte alleskunner! Gebruik het als smeersel op brood met kipfilet, rosbief, kaas of brie. Maak je salade extra smaakvol door er wat extra olijfolie aan toe te voegen voor een vloeibare dressing. Of roer het door je pasta of huisgemaakte carpaccio voor een extra smaakboost. TIP!! Gebruik altijd verse basilicum, het liefst direct van een plantje. Wij hebben er eentje in de keuken staan – niet alleen handig, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Wil je iemand verrassen? Doe je zelfgemaakte pesto in een mooi glazen potje, voeg wat lekkere producten toe en schrijf een persoonlijk kaartje. Een origineel en smakelijk cadeau! Hoe bewaar je verse Pesto? Bewaar de pesto in een schoon, afgesloten potje in de koelkast. Dek af met een dun laagje olijfolie om de houdbaarheid te verlengen. Zo blijft je pesto ongeveer een week goed. 💡 Zin in iets anders? Probeer ook onze huisgemaakte tapenade!    

Lees meer

Bananenbrood

Als je zin hebt in een lekker en snel recept, lees dan vooral even verder! Dit recept is makkelijk te maken en alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar. Bananenbrood is een ideaal tussendoortje maar ook heerlijk om de dag mee te starten, of om mee te lunchen. Omdat er geen suiker zit in dit recept, kunnen we het écht ‘gezond’ noemen. Een goede keuze dus om mee te nemen naar je werk! Bovendien is bananenbrood een recept dat echt iedereen kan maken. Zelfs als je helemaal niet goed bent in bakken of niet van bakken houdt. Dit mislukt eigenlijk bijna nooit. Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen twist aan kan geven! Laat je creativiteit los! En vergeet zeker niet om een foto met ons te delen wanneer je dit heerlijke recept hebt gemaakt! Wij zijn benieuwd. Met bananenbrood kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld toevoegen: * ongezouten noten * kokos * kaneel * gedroogde vruchten * rozijnen * pure chocolade (door de mix roeren voor het bakken) Heerlijk op je bananenbrood is suikervrije jam, pindakaas, roomboter of lekker niets. Tip! Snij je bananenbrood in plakjes, en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je het veel langer bewaren en heb je altijd iets gezonds om snel mee te pakken als je de deur weer uit vliegt! Probeer ook eens ons courgettebrood! Eet smakelijk!

Lees meer

Zelfgemaakte Granola

Ons favoriete ontbijtje is zelfgemaakte granola met kwark of met griekse yoghurt! Het is lekker, gezond en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wil jij weten hoe je dit heerlijke ontbijtje maakt? Lees dan snel verder! Wat is Granola eigenlijk? Granola lijkt eigenlijk heel erg op muesli alleen is zelfgemaakte granola geroosterd in de oven. Hierdoor krijgt het een lekkere en krokante smaak. Muesli en cruesli is natuurlijk ook heel lekker, alleen kun je met deze granola helemaal zelf bepalen wat je er doorheen doe en kun je het precies maken zoals jij het lekker vind. Dat is het leuke van zelf maken! Laat lekker je eigen creativiteit los, en maak zo de lekkerste granola ooit! Tip! Maak de granola de avond van tevoren zodat je sochtends heerlijk verse en zelfgemaakte granola klaar hebt staan. Hoe bewaar je je zelfgemaakte granola? Je verse granola kun je bewaren in een afgesloten pot en is dan minstens 2 weken houdbaar. Maar geloof ons, zo lang kun je het niet laten staan 😉 Variatietip: Ook heerlijk om nog wat rozijnen, granberry’s of fruit toe te voegen in de yoghurt!

Lees meer

Pasta champignonroomsaus

Verse tagliatelle met Champignonroomsaus. Een heerlijk gerecht die eigenlijk iedereen wel lust. Ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je hebt deze maaltijd in een handomdraai op tafel. Kijk eerst of je alles zelf kunt maken! Sausjes uit een zakje of pakje zijn altijd minder gezond dan verse producten. En hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Wanneer je hier meer tijd en liefde aan besteedt, zal je echt het vershil proeven! Geloof ons maar. Door het gewoon te doen zal je zien hoe makkelijk het is. Bloem met bouillon is een hele goede basis voor heel veel sauzen! Zo ook voor deze. Tip! Bekijk ook eens ons recept ‘spaghetti‘. Een heerlijk pasta recept met tomaten saus! Succes met het maken van de tagliatelle met Champignonroomsaus. Eet smakelijk!    

Lees meer

Spaghetti met saus

Een heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus. Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Om zelf een goede tomatensaus te maken kun je de tomaten het beste een aantal uur laten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter als je in één keer een grote hoeveelheid tomaten saus maakt dat je deze in kunt vriezen. Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je dan een keer op een vrije avond of in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Lekker makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben en te kunnen gebruiken na een lange werkdag. Bewaartip Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich dus uitstekend invriezen. Zorg voor goed sluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent binnen enkele dagen opeten. Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruchette. Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus! Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.

Lees meer

Salade met gerookte zalm

Deze gezonde salade met gerookte zalm en avocado is ideaal voor als je een keertje geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. De salade is namelijk super makkelijk om te maken en binnen 10 minuten klaar. Bij de salade kun je een dille dressing serveren, maar deze kun je ook weglaten of vervangen door een kant-en-klare dressing. Tips: Je kunt de salade met gerookte zalm en avocado serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het diner. Ook heerlijk als bijgerechtje bij de BBQ. De salade is lekker licht, maar door de warmgerookte zalm en avocado ook erg vullend. De warmgerookte zalm kun je eventueel vervangen door gerookte zalmblokjes of gebakken zalm. En niet alleen op zomer dagen zal deze salade lekker smaken. Ook op iedere andere dag. De combinatie van een lekker zacht stukje gerookte zalm met daarbij zoete aardappel, de perfecte avodado en frisse veld sla, afgemaakte met een heerlijke dressing. Daar zeg ik geen nee tegen, jij wel!? Verrassend lekker dit recept en gekregen van schoonzusje lief… <3 Probeer ook eens ons frisse tonijnsalade recept!

Lees meer

Zelfgemaakte Eiersalade

Wist je dat zelfgemaakte eiersalade niet alleen veel gezonder is dan die uit de supermarkt, maar ook véél lekkerder? En het mooiste is: je maakt het in een handomdraai! Deze romige, smaakvolle eiersalade is perfect voor een stevig ontbijt, een luxe lunch of gewoon als lekker hapje op een toastje. En met maar een paar simpele ingrediënten – die je waarschijnlijk al in huis hebt – tover je binnen no-time een heerlijk bakje eiersalade op tafel. Extra tip! Wil je je eiersalade nóg lichter maken? Laat de mayonaise weg en gebruik alleen Skyr. Zo blijft het heerlijk romig, maar net iets minder vet. Je zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een vers volkoren broodje uit de oven, of op een cracker of toastje. Je kunt er eindeloos mee variëren. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte eiersalade? Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten bakje of potje in de koelkast. Zo blijft hij enkele dagen vers – al is de kans groot dat hij binnen no-time op is. Variatietip: Houd je van een beetje pit? Voeg een snufje chilivlokken of een schepje sambal toe voor een pittige twist! Of ben je juist op zoek naar nog een lekker smeerseltje voor op brood of toast? Probeer dan eens onze zelfgemaakte tapenade – net zo simpel en onweerstaanbaar lekker!

Lees meer

Kipkerriesaus met bloemkoolrijst

Wij denken wel een van onze favoriete recepten. Kipkerriesaus met bloemkoolrijst en kip. Het leuke aan dit recept is dat de rijst dus eigenlijk geen rijst maar bloemkool is! Ik kan me voorstellen wat je nu denkt. Maar geloof me, het smaakt gewoon alsof je rijst eet! Zo krijg je dus eigenlijk ‘onbewust’ groentes binnen. Ook een perfect gerecht voor kids die niet zo van de groentes houden 😉 Uiteraard kun je de bloemkoolrijst vervangen door gewone rijst. Stel dat de rest van het gezin graag zilvervlies rijst eet, halveer dan het portie rijst. Misschien ben je niet zo’n fan van doperwtjes? Andere groenten smaken hier heerlijk bij! Denk bijvoorbeeld aan broccoli of een lekkere mix van andere wokgroenten. Je kunt aan dit recept ook weer helemaal je eigen draai geven! Ik zou zeggen, geniet van dit gezonde kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept! Tip! Probeer ook eens ons Rijst met pittig gehakt recept.  

Lees meer

Zelfgemaakte Tonijnsalade

Heb jij ook zin in een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade die binnen 10 minuten op tafel staat? Lees dan snel verder! Tonijn is een populaire vis waar veel vraag naar is en daardoor wordt er ook druk op gevist. Niet zo heel raar want tonijn uit blik is lang houdbaar, gezond en je kunt er van alles mee maken. In dit recept laten wij je zien hoe je een zelf tonijnsalade maakt! Tonijn salade recept met lekker veel groente. We kennen ze allemaal wel, de tonijnsalades kant en klaar uit bakjes van de supermarkt. Best lekker, tot dat je deze zelfgemaakte tonijnsalade hebt gemaakt, wil je niets anders meer!  Heerlijk op bijvoorbeeld een cracker of toast tijdens de lunch. Laat dan wel de ijsbergsla weg, dan heb je een heerlijke tonijnsalade. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte tonijnsalade? Je kunt je tonijnsalade gewoon bewaren in een kom met een velletje vershoudfolie er over heen. Zorg ervoor dat je het goed afdekt. Zo kun je het in de koelkast bewaren. Probeer ook eens onze zelfgemaakte eiersalade!

Lees meer

Kipsalon met zoete aardappel

De meeste van jullie zullen hem zeker wel kennen… de kapsalon. Voor degene die hem niet kennen; het is een gerecht wat bestaat uit uit friet met daarop shoarma, gesmolten kaas, sla, knoflooksaus en sambal. Erg lekker, maar helemaal niet gezond dus. Lees snel verder voor de iets gezondere variant, namelijk kipsalon met zoete aardappel. Tijd voor een perfecte snack, maar toch gezonde zondag maaltijd! Wij snappen ook dat je soms zin hebt in een lekkere snack maaltijd! Deze gezonde variant op de bekende kapsalon, ook wel kipsalon genoemd, is gemaakt met zoete aardappel, kip, verse groenten en een smeuïg sausje! Probeer ook eens ons ‘biefstuk, maar dan net iets anders’ recept!    

Lees meer

Biefstuk maar dan nét iets anders

Zo, dan is het weer einde van de week en denk je wéér, wat moeten we nu eens gaan eten? Wij hebben hier het perfecte recept voor je als je het even niet meer weet en wat anders wilt proberen! Namelijk, biefstuk maar dan net iets anders. Een heerlijk biefstukje, wie houdt daar nou niet van op z’n tijd? Ga naar jouw lokale slager en je bent gegarandeerd van het aller beste stukje vlees. Biefstuk is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Argentijnse keuken. Het is mals en mager spiervlees. Een biefstuk kun je op veel verschillende manieren bereiden. Je kunt een biefstuk bakken zodat hij net niet meer rood is, of van binnen juist nog wel helemaal rood is. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Biefstuk bakken kost weinig tijd en toch heb je in die korte tijd een heerlijk vleesgerecht. Dit gerecht is goed voor 2 personen, maar je kunt er natuurlijk zo veel aan toe voegen als je zelf wilt! Je kunt het helemaal aanpassen naar jouw eigen voorkeuren. Succes en eet smakelijk!  Variatietip! Je kunt ook nog wat tagliatelle toevoegen voor de liefhebber.

Lees meer

Tagliatelle met Spinazie

Tagliatelle met spinazie, een heerlijk en makkelijk recept die bijna iedereen lekker vindt! Zo eet je spinazie weer eens op een andere manier. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verse tagliatelle, deze hoef je maar een paar minuten te koken en wij vinden dat erg lekker smaken. Maar je kan natuurlijk iedere pasta gebruiken die je maar wilt. Heb je geen kookroom in huis dan kan je ook wat slagroom gebruiken. Tagliatelle met spinazie is een perfect recept voor het hele gezin! Een lekkere pasta met een heerlijk romige saus. Ook nog eens mega simpel en heerlijk! Tip! Probeer ook eens onze spaghetti!

Lees meer

Andijvie uit de wok

Wil jij ook wel eens iets anders uitproberen dan altijd maar dezelfde standaard groentes? Dat snappen wij! Probeer daarom eens dit heerlijke recept van andijvie uit de wok! Andijvie is een heerlijke en knapperige groente. Veel mensen eten dit in combinatie met bijvoorbeeld een andijviestamppot. Een typisch winterse maaltijd. Dit is waarom veel mensen deze groente niet veel eten wanneer het warm weer is. Wij vinden dat zonde. Er zijn nog zo veel meer mogelijkheden met andijvie! Je zou het bijvoorbeeld in een salade kunnen verwerken, maar je kunt er dus ook mee wokken! Dit recept delen we graag met jullie, omdat wij vinden dat andijvie te weinig gegeten wordt! Andijvie heeft een licht bittere smaak. Andijvie bevat veel gezonde dingen, het bevat veel vitamines en mineralen. Er zit heel veel vitamine K, A en B11 in, maar ook veel mangaan, koper en ijzer. Let erop dat je andijvie nooit te lang kookt, bakt of wokt, want hoe langer je dat doet, hoe meer gezonde voedingsstoffen er verloren gaan. Veel plezier met het maken van deze overheerlijke andijvie uit de wok! Tip! Probeer ook eens onze Pasta Spinazie Taglitelle!

Lees meer

Risotto met Pompoen uit de oven

Recept Risotto met pompoen & champignons uit de oven. Heb jij ook niet altijd zin om de hele middag in de keuken te staan voor het avondeten? Met deze overheerlijke ovenschotel ben je zo klaar. Je kunt de Ristotto met pompoen ovenschotel al van tevoren maken, zodat je deze savonds in een handomdraai op tafel hebt staan. Risotto met pompoen en champignons uit de oven, niet alleen super gezond, maar ook nog eens overheerlijk! Eet smakelijk! Tip! Probeer ook eens onze kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept.

Lees meer

Rijst met pittig gehakt

Zin in een makkelijke, maar oh-zo-heerlijke maaltijd? Dan is deze rijst met pittig gehakt echt iets voor jou! Het is zo’n gerecht dat je keer op keer blijft maken, gewoon omdat het lekker, kruidig en ontzettend bevredigend is. De combinatie van gekruid gehakt met de zachte rijst en frisse groenten maakt dit recept een topper voor elk moment. En hé, wil je eens wat anders? Dit pittige gehakt smaakt ook geweldig met pasta of zelfs in een wrap met wat knapperige sla! En vergeet die extra portie doperwtjes niet voor wat extra vitamines. Tip!Wil je het nóg smaakvoller maken? Voeg een scheutje van onze gembershot toe voor een extra pittige kick! Probeer ook eens: Onze kipkerriesaus met bloemkoolrijst – een heerlijk alternatief!

Lees meer

Courgettebrood

Heb jij ook wel eens zin in iets anders dan die ‘gewone’ boterham met kaas? Probeer dan vooral eens dit heerlijke courgettebrood! Courgettebrood is echt zo’n alleskunner. Het is lekker hartig en perfect als tussendoortje, maar ook ideaal als voedzaam ontbijt of lichte lunch. Zo naturel is het al heerlijk, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een plak courgettebrood met een lik hummus of een plakje oude kaas? Die combinatie is echt verrassend lekker. Extra tip: leg eens een plak brood met kaas in het tostiapparaat! In een paar minuten verandert het in een warme, knapperige en smeuïge traktatie waar je écht van gaat smullen. Perfect als hartig tussendoortje of snelle lunch wanneer je zin hebt in iets warms. Je kunt het recept natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak. Voeg kruiden toe die jij lekker vindt, varieer met toppings of probeer andere kaas. Met courgettebrood kun je echt alle kanten op. Hoe bewaar je courgettebrood? Het courgettebrood kun je het beste goed afgesloten in de koelkast bewaren. Daar blijft het twee tot drie dagen lekker vers. Omdat er geen conserveermiddelen of andere toevoegingen in zitten, is de houdbaarheid wat korter dan bij normaal brood. Wil je langer genieten? Snijd het courgettebrood dan na het afkoelen in plakjes en vries ze in. Zo heb je altijd een gezonde snack of snelle lunch achter de hand. Ontdooi ze eenvoudig of rooster ze kort in de broodrooster of het tostiapparaat voor extra smaak en textuur. Tip: Probeer ook eens ons bananenbrood Zo heb je voor ieder moment van de dag een gezonde en lekkere keuze.  

Lees meer

Pasta met tomaat, basilicum en sesamolie

Hij is werkelijk ver-ruk-ke-lijk deze pasta met tomaat, basilicum en sesamolie. Dit is onze nieuwste verslaving wat betreft voedzame avond maaltijden. En als we wat overhouden dan eten we het de volgende dag als lunch. Soms zelfs al als ontbijt! Het is een super makkelijk en lekker gerecht. Iedereen kan dit maken, en nóg leuker, iedereen vind het heerlijk! Je kunt zelf ook nog wat spelen met de ingrediënten door bijvoorbeeld wat minder pasta te nemen en meer tomaat en basilicum. In een handomdraai staat het op tafel, echt een aanrader dus! Probeer ook eens pasta champignonroomsaus of de traditionele spaghetti

Lees meer

Poké bowl met zalm of tonijn

Van poké bowls krijgen we nooit genoeg. Ze zijn licht, fris en toch heerlijk vullend. Zeker als je ze op de juiste manier samenstelt, zit zo’n bowl boordevol smaak en umami. Dit recept is makkelijk te maken en wordt extra lekker met verse groenten en zalm of tonijn van je lokale visboer. Dat maakt het niet alleen een gezonde keuze, maar ook een leuke activiteit om samen te doen. De komkommer is in fijne schijfjes geraspt voor een extra frisse bite en vormt samen met de andere ingrediënten een kleurrijk geheel. Deze poké bowl is niet alleen lekker, maar ook een feestje voor het oog! Tip:Wil je nog meer smaak en textuur? Voeg dan wat sushi gember of zeewier (wakame) toe. Liever een keer wat anders proberen? Neem dan een kijkje bij onze heerlijke salade met gerookte zalm minstens zo lekker en net zo makkelijk!

Lees meer

Gezonde Choco Dadel Bonbon

Deze choco-dadel bonbons wil je! (En ze zijn ook nog eens gezond) Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets chocoladeachtigs. Iets dat je zonder schuldgevoel kunt snacken. Nou, goed nieuws: deze choco-dadel bonbons zijn precies dat! Ze zijn zoet, smeuïg en bomvol natuurlijke ingrediënten. Perfect als tussendoortje, voor een snelle energieboost of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. En het mooiste? Ze zijn supersimpel om te maken! Wat zijn choco-dadel bonbons? Onze choco-dadel bonbons zijn kleine, ronde balletjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals dadels, kokos en een snufje cacao. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. Door de combinatie van zoete dadels en cacao zijn ze een ware traktatie als je trek hebt in chocolade. Gezond en voedzaam: Wat deze bonbons echt bijzonder maakt, is hun voedingswaarde. Dadel zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, terwijl kokos gezonde vetten levert die je energie geven. Deze snacks bevatten geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten, waardoor je echt met een gerust hart kunt genieten. Perfect voor elke gelegenheid: Hoewel chocolade balletjes vaak geassocieerd worden met Pasen, kun je deze dadel-kokos bites het hele jaar door maken en serveren. Of je nu een feestje hebt, een filmavond plant of gewoon zin hebt in iets zoets van chocolade, deze snacks zijn altijd een hit. Je kunt ze zelfs in een leuke verpakking geven als een persoonlijk cadeau! Waarom je deze bonbons NU zou moeten proberen: ✔ Chocoladesmaak zonder toegevoegde suikers✔ Gemaakt van pure, voedzame ingrediënten✔ Binnen 30 minuten klaar (je hoeft geen keukenprins(es) te zijn)✔ Ideaal voor feestjes, filmavonden of als traktatie voor jezelf Conclusie: Of je ze nu als een gezonde snack of een zoete traktatie wilt, onze dadel-kokos bites zijn de perfecte keuze. Ze zijn eenvoudig te maken, boordevol voedingsstoffen en ongelooflijk lekker. Probeer ze vandaag nog en ontdek zelf waarom deze bonbons een blijvende favoriet zijn! Tip: Maak een extra portie en bewaar ze in de koelkast, zo heb je altijd een gezonde snack klaarstaan! Deze bonbons bewijzen dat lekker en gezond prima samen kunnen gaan. Dus waar wacht je nog op? Maak ze vandaag nog en snack guilt-free! Nog meer chocolade cravings? Dan móét je deze proberen: Avocado-chocoladetaart. Een smeuïge, romige en pure chocoladetaart die net zo lekker (en gezond!) is als hij klinkt. Dus… maak je keuken klaar, trek die keukenmachine uit de kast en verras jezelf (of iemand anders) met deze heerlijke snacks!    

Lees meer

Gevulde paprika met gehakt en kaas

Soms heb je gewoon zin in een gerecht dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog eens heerlijk smaakt. Nou, deze gevulde paprika met gehakt en kaas zijn precies dat! Ze zijn supermakkelijk te maken, zitten bomvol smaak én zien er gezellig uit op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook een topper als je eters krijgt! De combinatie van sappig gekruid gehakt, zoete paprika en gesmolten kaas is echt onweerstaanbaar. En wist je dat je stiekem extra groente in de vulling kunt verwerken? Denk aan fijngehakte courgette, wortel of champignons – zo eet je op een smaakvolle manier meer groente zonder dat het opvalt. Ideaal voor lastige eters! Serveer de gevulde paprika’s als een complete maaltijd, of combineer ze met rijst of aardappeltjes voor een extra vullend diner. Tip! Liever wat pittiger? Voeg een snufje chilipoeder of een schepje sambal toe aan het gehakt. Extra tip: Bekijk ook eens ons recept voor rijst met pittig gehakt, als je zin hebt in iets met een beetje pit!  

Lees meer

Bananenijs met cacaopoeder

De zomer staat voor de deur en wat is er lekkerder dan een gezond en verfrissend ijsje? Dit bananenijs met cacaopoeder is super makkelijk te maken, snel klaar en bevat geen toegevoegde suikers. Met slechts twee ingrediënten, banaan en rauwe cacaopoeder, maak je binnen no-time een romig en verantwoord dessert. Perfect voor warme dagen én voor wie op zoek is naar een gezond alternatief voor traditioneel ijs. Maak het extra leuk en stuur ons jouw creatie, we zijn benieuwd hoe jouw bananenijs eruitziet! Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood.

Lees meer

Zuss & Soep Tomatensoep

Wil je graag verse tomatensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze tomatensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je er een échte maaltijdsoep van maken? Voeg dan wat volkoren noedels, linzen of gebakken tofu toe. Ook lekker met een lepel Griekse yoghurt, geroosterde kikkererwten of verse basilicum als topping. Zuss & Sap tip: probeer eens een swirl amandelroom of een crunchy topping van pompoenpitten, verrassend én voedzaam! Onze tomatensoep bevat; tomaat knoflook gele ui wortel tomatenpuree bouillonblokje tijm peper Klik hier om de tomatensoep te bestellen.  

Lees meer

Zuss & Soep, pompoensoep met een twist

Wil je graag verse pompoensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze pompoensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze pompoensoep bevat; wortel pompoen appel sinaasappel gember gele ui knoflook bouillonblokje Klik hier om de pompoensoep te bestellen. Serveer met een twist en maak er een feestje van in een mooie kom, en garneer met: Een swirl (plantaardige) room of kokosyoghurt Verse tijm of rozemarijn Zoutige pretzelrings, geroosterde pitten of kikkererwten voor de crunch Zuss & Sap tip: Wil je een volledige maaltijdsoep? Voeg wat noedels, linzen of tofu toe voor extra vulling. Ook lekker met een stuk volkorenbrood erbij.

Lees meer

Zuss & Soep, Paprikasoep

Wil je graag verse paprikasoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze paprikasoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze paprikasoep bevat; wortel paprika aardappel gele ui bosui knoflook bouillonblokje tomatenpuree paprikapoeder peper Klik hier om de paprikasoep te bestellen.

Lees meer

Broodje gerookte zalm

Een broodje gerookte zalm kan je op wel duizend manieren maken. Dit broodje zalm met komkommer en sla is een heerlijk, gezonde maar vooral makkelijke variant. Een broodje zalm kan je op duizend-en-één manieren maken. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor het ideale broodje zalm. Smaken verschillen en dat is maar goed ook, anders zou het leven maar saai zijn. Tip! Koop een heel brood, en snij zelf de plakken brood er vanaf. Zo kun je lekkere dikke plakken snijden.

Lees meer

Smoothie bowl

“Na het drinken van een smoothie heb ik na een uur alweer honger. Niets voor mij!” Herken jij jezelf hierin? Dan is deze smoothie bowl misschien wel de oplossing voor jou. Sowieso is je voedsel kauwen een goed idee en dat gaat met deze smoothie bowl zeker wel lukken. Variatie aanbrengen in je ontbijt is helemaal niet moeilijk! Wat denk je van een heerlijke smoothie bowl met frambozen? Een dikke, voedzame smoothie die je heerlijk weg kunt lepelen, die ook nog eens bomvol zit met vitamines! Een perfect begin van je dag dus. Je kunt de smoothie garneren met wat je in huis hebt. Wij hebben dit gedaan met: Granola  Cranberry’s Kokos rasp Frambozen Chia zaad De verschillende garneringen zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens erg voedzaam. Maar je kunt hier natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven, met de ingrediënten die je op dat moment in huis hebt.

Lees meer

Salade met mango en avocado

Een heerlijke, frisse en smaakvolle salade met mango en avocado die perfect dient als lunch of als bijgerecht bij het diner. Wij houden er van om tijdens de lunch een lekkere verse zelfgemaakte salade te eten. Een heerlijke en gezonde keuze, en ook nog eens leuk om zelf te maken! Tip! Wil je de salade met mango en avocado nog iets meer laten vullen? Voeg er dan nog wat (gerookte) kip aan toe voor een meer vullende salade.

Lees meer

De Zuss&Cocktail

Met ons sapje Oranje Bliksem hebben wij een cocktail, ‘De Zuss&Cocktail’, gemaakt en natuurlijk delen wij graag dit recept met jullie! In Oranje Bliksem zit wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en goji bessen. Door de gember is dit sapje een beetje pittig van smaak en de perfecte basis voor onze cocktail! Het recept is voor 2 personen want samen een drankje drinken is toch altijd leuker! (of je neemt beide glazen lekker zelf) Oranje Bliksem bestel je hier! Tip: wist je dat er ook een mocktail boekje bestaat van Zuss & Sap? Er staan super lekkere mocktails in gemaakt met een Zuss & Sapje. Leuk toch! We zetten ze zelf in op feestjes en als we eens zin hebben in wat andere smaken om te drinken. Je bestelt hem hier.

Lees meer

Zelf ijsjes maken (met Oranje Bliksem)

Heb jij het wel eens geprobeerd om zelf gezonde ijsjes te maken? Wij proberen wel eens wat en het is echt niet altijd een succes maar deze willen we even met jullie delen. Wist je dat onze Oranje Bliksem uitermate geschikt is om gezonde ijsjes mee te maken? Zo hoef je je nooit meer schuldig te voelen als je met warme dagen weer een ijsje uit je vriezer grijpt. Wij nemen er lekker weer eentje in onze pauze! En oh ja, dit is denk ik het makkelijkste recept die je gaat vinden 😉 Wil je deze ijsjes maken? Oranje Bliksem bestel je hier!  

Lees meer

Avocado chocoladetaart

Gezond, romig en verrássend lekker Als er één taart is die Thekla keer op keer maakt voor feestjes, dan is het deze. Ja, je leest het goed: een avocado chocoladetaart. Super smeuïg, intens van smaak en stiekem best gezond. En nee, je proeft de avocado écht niet. Thekla’s tip? Vertel pas na het proeven wat erin zit. Wedden dat niemand het doorheeft? Deze taart is heerlijk als gezond(er) dessert of verjaardagsverrassing. Serveer ‘m koud en zie de verbaasde gezichten als je vertelt wat erin zit!

Lees meer

Pindakaas- mueslikoeken

Pindakaas- mueslikoeken, deze wil je echt proberen! Afgelopen week maakte we deze pindakaas- mueslikoeken in de Zuss&Sap keuken om uit te proberen. Natuurlijk deelde we ze met onze collega’s en de koeken waren binnen no time op 😉 “Wat zet je nou op tafel als je visite krijgt maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten wat er ook nog een beetje leuk uitziet?”, dit was laatst het onderwerp aan onze kantinetafel en ik denk dat wij het antwoord hebben gevonden! Deze koeken zijn perfect om uit te delen, maar ook als tussendoortje of misschien wel als snelle lunch.

Lees meer

Zelfgemaakte mueslirepen

Zelfgemaakte mueslirepen, heerlijk als tussendoortje of misschien wel als ontbijt of snelle lunch. In de supermarkt liggen wel 100 verschillende soorten repen in de schappen. Allemaal andere ingrediënten en voedingswaarden. Maar welk kun je nou het beste kiezen? Welke is het meest verantwoord? Daar hebben wij een antwoord op! Namelijk deze zelfgemaakte mueslirepen! Makkelijk te maken, gezond en ook nog een heel erg lekker! Natuurlijk delen we dit recept graag met jullie!

Lees meer

Gezonde Sinterklaascake

5 december, wat ons betreft een van de gezelligste dagen van het jaar! Een tijd vol cadeautjes, muziek, lekkers en zoetigheid. Maak komen de meest heerlijke hapjes op tafel, chocoladeletters, chocoladepepernoten en nog meer snoepgoed. Wil je toch een beetje op de lijn letten tijdens Sinterklaas? Zoetigheid hoeft niet altijd ongezond te zijn, en daar is deze Sinterklaascake het bewijs van! En geloof mij, niemand zal merken dat dit een gezond lekkernijtje is! Wil je deze Sinterklaascake nog iets gezonder maken? Ga dan aan de slag met zelfgemaakte kruidnootjes!

Lees meer

Guacamole

Wanneer Joselien dit guacamole recept maakt en meeneemt naar de Zuss & Sap kantine krijgen alle collega’s spontaan trek! Echt een favoriet bij meerdere collega’s, en wij snappen wel waarom! Een heerlijk, fris recept met gezonde ingrediënten. Eet deze guacamole als lunch of ontbijt met een volkoren cracker of als tussendoortje. Ben je benieuwd naar meer gezonde recepten? Die hebben we voor je! Je vindt onze recepten via deze link.

Lees meer

Gezonde crackers

Voedzame, heerlijke en gezonde crackers, laten wij daar eens een makkelijk receptje voor hebben! En deze delen we natuurlijk graag met jullie ;)! Thekla maakt deze gezonde crackers regelmatig en deelt ze dan uit in de Zuss & Sap kantine en dat vinden al onze collega’s helemaal niet erg! Ze zijn heerlijk om te dippen met humus, besmeer ze met (zelfgemaakte) eiersalade of guacamole. Eet deze gezonde crackers als snack of als lunch. Vandaag aten we ze heerlijk met een vers gemaakt pompoensoepje. Nadat de crackers op waren hebben we de overige kruimels en pitten in onze soep gedaan, ook een hele goede tip! Ben je nog opzoek naar een goed soeprecept? Ook deze hebben we voor je!

Lees meer

Poké bowl met kip

Poké bowl Één van onze favoriete groente waar je misschien niet zo snel aan zal denken zijn Edamame bonen. Deze frisgroene bolletjes zijn jonge onrijpe sojaboontjes in de peul. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese keuken én in de keuken van ons. We zijn er weg van en eten ze iedere week. Je kunt ze vers halen maar je kunt ze ook vinden in het vriesvak van je supermarkt. Een heerlijk en makkelijk recept wat je met Edamame bonen kunt maken is een poké bowl, en laten wij daar eens een lekker receptje van hebben! Ben je meer liefhebben van zalm of tonijn? Laten we daar toevallig ook een heerlijk recept van hebben! Deze vind je hier! Ingrediënten voor de marinade:  40 gram water  40 ml sojasaus  ½  eetlepel donkere basterdsuiker  1 teentje knoflook   ½  theelepel maïzena   Scheutje sesamolie  Bereiding marinade:  Verwarm de sesamolie in een pannetje.   Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen.   Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus.   Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook.   Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar.   Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. 

Lees meer

Blauwe bessen notentaart op twee manieren

Een taart die zich aanpast aan jouw leven. Wil je koolhydraatarm en suikervrij? Kan gewoon. Liever een voedzame traktatie met natuurlijke ingrediënten zoals dadels? Ook goed. Deze notentaart doet niet moeilijk. Hij is zacht, kruimelig en verrassend voedend. En het beste: je maakt ‘m met één basisrecept en kiest zelf jouw zoetstijl. Geschikt voor 10 stukjes puur plezier. Waarom wij fan zijn van deze taart Deze taart is niet alleen mooi om te zien, maar hij is ook écht voedzaam. De bodem is gemaakt met amandelmeel en kokosmeel, wat zorgt voor een nootachtige, vezelrijke basis. Voor de bodem gebruik je eieren, roomkaas, roomboter, een snufje vanille en natuurlijk een mix van amandelmeel en kokosmeel. Daarmee krijg je die licht nootachtige, luchtige structuur waar je elke keer opnieuw van wilt proeven. Nu komt de keuze: ga je voor koolhydraatarm of voor de Zuss & Sap-versie? Als je koolhydraatarm eet, voeg je erythritol toe als zoetstof. Eet je liever zonder bewerkte zoetstoffen, dan gebruik je zachte medjoul dadels als natuurlijke zoetmaker. Die zorgen voor een milde zoetheid én een beetje smeuïgheid. Daar bovenop komen blauwe bessen (of frambozen, aardbeien of bramen net waar je zin in hebt), een kruimelige notentopping en als finishing touch wat amandelschaafsel voor die heerlijke crunch. Deze taart is heerlijk als voedzaam tussendoortje of zelfs als ontbijttaartje. Serveer met een lepel kokosyoghurt of gewoon zo, puur. Je kunt hem makkelijk vier dagen in de koelkast bewaren, en invriezen gaat ook perfect, gewoon in punten snijden en per stuk invriezen. Wil je ‘m nog feestelijker maken? Bestrooi dan vlak voor het serveren met wat extra gehakte noten of kokosrasp. Maar echt, hij is ook prachtig zoals ‘ie is.

Lees meer

Zuurdesembrood met avocado, zachtgekookt ei en pijnboompitten

Waarom zuurdesembrood met avocado, ei en pijnboompitten zo’n slimme lunch is Lunchen mag best een beetje speciaal zijn, ook op gewone dagen. Je hoeft echt niet altijd ingewikkeld te koken om iets lekkers én voedzaams op tafel te zetten. Deze lunch met zuurdesembrood, avocado, ei en pijnboompitten is daar het perfecte voorbeeld van. Simpel, maar vol smaak. Het combineert goede vetten, eiwitten en een fijne crunch. Bovendien is het snel klaar en perfect voor op een zonnige dag. Extra tips voor variatie: Voeg meer kleur toe met plakjes radijs of kerstomaatjes. Wil je meer pit? Een snufje za’atar of dukkah geeft een heerlijke Midden-Oosterse twist. Maak het romiger met een likje hummus of geitenkaas onder de avocado. Meer gezonde lunchinspiratie? Op zoek naar meer lekkere en voedzame lunchideeën? Probeer dan ook eens dit heerlijke courgettebrood. Makkelijk te maken en perfect om te combineren met spreads of salades.

Lees meer

Frisse bietensandwich met feta, rucola & walnoten

Op zoek naar een frisse én voedzame lunch die eruitziet alsof je ‘m bij een hippe deli hebt gehaald? Deze bietensandwich met feta is precies wat je nodig hebt. Met romige bietensalade, pittige rucola en knapperige walnoten is het een feestje op je bord. Perfect voor zomerse dagen waarop je iets lichts en lekkers wilt. Waarom wij fan zijn van bietjes: Bieten zijn niet alleen mooi van kleur, maar ook een bron van antioxidanten, vezels en natuurlijke suikers. In combinatie met romige feta krijg je een perfecte balans tussen zoet en zout. Voeg daar de crunch van walnoten aan toe en je hebt een sandwich die écht verrast. En het fijne is: je hebt er weinig voor nodig. Geen gedoe in de keuken, maar gewoon even roeren, stapelen en genieten. Ook ideaal om mee te nemen naar een picknick of als kleurrijke lunch op je werk. Liever een vegan variant? Vervang de feta door plantaardige kaas of laat het weg, de bietensalade is op zichzelf ook al heerlijk. Tip van Zuss: Maak ‘m extra speciaal met een likje hummus op je brood. Of grill ‘m even kort in een tosti-ijzer voor een warme, smeuïge versie. Yes please! Zin in nóg een lekkere lunch? Probeer dan ook eens onze zuurdesembrood met avocado, ei & pijnboompitten net zo makkelijk en minstens zo lekker!

Lees meer

Zalmtopper! Toast met avocado, hollandaise & rucola

Zacht, romig, zout & fris, een droomlunch op je bord! Soms wil je gewoon nét dat beetje extra bij de lunch. Deze luxe toast met gerookte zalm, romige avocado, fluweelzachte hollandaisesaus en pittige rucola is een feestelijke traktatie, maar verrassend makkelijk te maken. Perfect voor een slow zondag, een brunch met vriendinnen of gewoon omdat je er zin in hebt. Waarom wij fan zijn van zalm Gerookte zalm is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens goed voor je. Het zit boordevol omega 3-vetzuren, die helpen je hart, je hersenen én je huid een handje. En laten we eerlijk zijn: een boterham met zalm voelt altijd een beetje als een verwenmomentje. Win-win dus! Zelf hollandaisesaus maken? Yes you can! Je denkt misschien: “Dat is moeilijk”, maar dat valt reuze mee. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld en een steady hand. En geloof ons: zelfgemaakt is écht de moeite waard. Tip van Zuss: Zin in wat meer pit? Voeg een lepel mierikswortelroom toe óf serveer er een zachtgekookt eitje bij. Lekker decadent!Bekijk hier het recept voor hollandaisesaus

Lees meer

Huisgemaakte hollandaisesaus

Romig, fris & een instant upgrade voor je gerecht. Hollandaisesaus klinkt misschien chique, maar stiekem is het een heel toegankelijke klassieker. Deze romige, boterige saus met een frisse citroentwist is perfect bij vis, groene groenten of een goed gepocheerd eitje. En ja, zélf maken is echt de moeite waard. Want eenmaal geproefd, wil je nooit meer terug naar een zakje. Waarom zelf maken? De kant-en-klare versies zijn vaak wat vlak of zurig, terwijl zelfgemaakte hollandaisesaus een diepe, volle smaak heeft met precies die juiste balans tussen romigheid en frisheid. En het beste: je maakt het in 10 minuten met slechts een paar ingrediënten. Tips van Zuss: Is je saus iets te dik? Roer er voorzichtig een theelepel warm water doorheen. Liever geen au bain-marie? Gebruik een steelpannetje met een dikke bodem op heel laag vuur, wel goed blijven kloppen! Serveer direct. Hollandaisesaus is het lekkerst vers.  Lekker bij: Gegrilde groene asperges Gepocheerde eieren (Eggs Benedict, yes please!) Zalmfilet of gerookte zalm En natuurlijk… bij onze Zalmtopper!

Lees meer

Huisgemaakte mierikswortelroom

Fris, romig & nét even pittiger, puur natuur! Zin in een sausje met karakter? Deze huisgemaakte mierikswortelroom met verse mierikswortel is een frisse smaakmaker met een lichte kick. Romig door de crème fraîche, pittig door de vers geraspte wortel en heerlijk in balans door een vleugje citroen. Perfect bij zalm, toast of een rijk gerecht dat wat pit kan gebruiken. Waarom kiezen voor vers? Verse mierikswortel is écht anders dan uit een potje. De smaak is dieper, scherper en frisser, alsof je wasabi en radijs combineert met een vleugje natuur. Ja, je moet even raspen, maar dan heb je ook wat. En zeg nou zelf: vers is toch altijd lekkerder? Lekker bij: Gerookte of gebakken zalm Geroosterde bietjes of aardappelrösti Gegrilde groenten of toast met avocado Of als pittige tegenhanger naast een lepel huisgemaakte hollandaisesaus Tip van Zuss Combineer deze mierikswortelroom met onze Zalmtopper! voor de ultieme smaakcombi van zacht, fris én pittig. Echt een favorietje hier!

Lees meer

Suikervrije aardbei-chia trifle, fris & voedzaam

Een goed begin van de dag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit suikervrij ontbijt met chia en aardbei is een feestje in een glaasje: voedzaam, fris en zó gemaakt. Met romige plantaardige yoghurt, frisse plakjes aardbei, gel-achtige chiazaadjes en een crunchy laagje suikervrije granola. Geen toegevoegde suikers, wél volop smaak en textuur. Bij Zuss & Sap houden we van eenvoudig én voedzaam. Deze chia-trifle is daar het perfecte voorbeeld van. Je maakt ‘m de avond van tevoren klaar, zodat je ’s ochtends alleen nog maar hoeft te genieten. Of je ‘m nu eet als ontbijt, tussendoortje of post-workout snack, dit glaasje geeft je lichaam precies wat het nodig heeft. Wil je deze suikervrij ontbijt met chia en aardbei extra bijzonder maken? Dan raden we aan om je granola zelf te maken. Dat is niet alleen leuk om te doen, maar ook veel gezonder. Probeer ons basisrecept voor granola knapperig, puur en helemaal aan te passen naar jouw smaak. Zuss & Sap weetje:Wist je dat chiazaad tot 10 keer zijn gewicht in vocht opneemt? Zo blijf je langer verzadigd én goed gehydrateerd, een ideale kickstart voor je dag.

Lees meer

Suikervrije bananenpannenkoekjes met 100% pure pindakaas

Deze suikervrije bananenpannenkoekjes met pindakaas zijn het perfecte ontbijt voor wie de dag rustig en voedzaam wil beginnen. Hoe fijn is het om in de ochtend op te starten met een kopje koffie, een voedzaam bordje voor je neus en even een momentje voor jezelf? Vooral in het weekend of op een vrije dag kan dat ochtentrust-gevoel nét dat beetje extra geven. En wat past daar beter bij dan een stapel warme, zachte pannenkoekjes, zonder toegevoegde suikers? Pannenkoeken klinken misschien niet als een gezonde keuze, en al helemaal niet als ontbijt. Maar deze versie bewijst het tegendeel. Gemaakt van banaan, ei, havermout en een flinke lepel 100% pure pindakaas. Suikervrije bananenpannenkoekjes met pindakaas zijn voedzaam, snel klaar en heerlijk smeuïg. Binnen een paar minuten op tafel! Echt Zuss & Sap-stijl dus: simpel, voedzaam en een feestje op je bord. Tip: Zin in een roze pannenkoekenfeest? Voeg een scheutje Rooie Donder toe aan het beslag voor extra kleur en extra power.Liever nét iets zoeter? Voeg een theelepeltje honing toe, een natuurlijke suikeroptie voor wie graag wat extra verwenning wil. Serveer met: een flinke lepel Griekse yoghurt en wat vers fruit zoals plakjes banaan, sinaasappel of blauwe bessen, voor dat frisse, romige én kleurrijke extraatje. Meer ontbijtinspiratie?Kijk dan ook eens bij ons bananenbrood recept zonder toegevoegde suikers perfect voor onderweg, mealprep of als voedzaam tussendoortje.

Lees meer

Komkommer met romige hummusdip

Komkommer met hummusdip is een van die snacks die simpel is, maar altijd goed. Knapperig, romig, voedzaam en zó klaar. Perfect voor de middagdip, als bijgerecht of als lichte lunch. En natuurlijk helemaal suikervrij, want de hummus maken we gewoon zelf. Deze combinatie van verse komkommer met zelfgemaakte hummusdip is niet alleen lekker, maar ook boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Pure energie in een schaaltje. Tip: Deze komkommer met hummusdip is ook heerlijk bij een picknick, als voedzame snack voor kinderen of op een borrelplankje met andere rauwkost en het is ook perfect te combineren met andere spreads zoals onze verse tapenade voor een kleurrijke, suikervrije borrelplank waar iedereen blij van wordt.

Lees meer

Zelf amandelboter maken, suikervrij en romig

Zelf amandelboter maken is makkelijker dan je denkt. Je hebt maar één ingrediënt nodig (echt waar), en wat geduld… maar dan heb je ook iets héél lekkers. Deze zachte, romige pasta is heerlijk op een rijstwafel, matze of gewoon met een lepeltje uit de pot. Suikervrij, voedzaam en vol goede vetten, perfect als basis voor zoete én hartige snacks. Wordt amandelboter vanzelf smeuïg? Ja, als je lang genoeg blendt, komt de natuurlijke olie uit de amandelen vrij en krijg je een romige structuur zonder extra ingrediënten. Maar… Als je blender of foodprocessor niet krachtig genoeg is, of je wilt een extra zachte, makkelijk smeerbare structuur, dan kun je iets toevoegen om het te helpen. Wat kun je toevoegen voor extra smeuïgheid? Kokosolie (1-2 tl) – geeft een lichtzoete, zachte structuur (perfect voor zoete varianten) Neutrale olie zoals druivenpitolie – als je liever geen kokossmaak wilt Een scheutje water of plantaardige melk – werkt, maar verkort de houdbaarheid Een paar druppels citroensap – voor frisheid, vooral lekker bij hartige toepassingen Serveer met: Volkoren matzes of rijstwafels Plakjes banaan, aardbei of appel Een klein snufje kaneel of geroosterde kokos Tip: Gebruik je zelfgemaakte amandelboter ook eens als basis voor smoothies, energy balls of over warme havermout. Veelzijdig, puur en zó lekker.

Lees meer

Aziatische Buddha Bowl

Op zoek naar een voedzame maaltijd die snel klaar is én er fantastisch uitziet? Deze Aziatische Buddha Bowl met tonijn en avocado is jouw nieuwe favoriete lunch of lichte avondmaaltijd. Boordevol eiwitten, gezonde vetten en knapperig groen – perfect als je gezond wilt eten zonder gedoe. De combinatie van romige avocado, zachte tonijn en knapperige komkommer zorgt voor een heerlijke balans tussen fris, smeuïg en licht pittig. Voeg daar wat verse veldsla en sesamzaad aan toe, en je hebt een kleurrijke bowl die zowel voedzaam als visueel aantrekkelijk is. Deze Aziatische Buddha Bowl met tonijn en avocado is ideaal voor mealprep, een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Voor een extra Aziatische twist kun je een dressing maken van rijstazijn, sesamolie, limoen en een beetje sojasaus (of tamari). Zo maak je van je bowl echt een smaakvol feestje. Op zoek naar meer snelle en gezonde recepten? Bekijk ook onze komkommer met hummusdipOf probeer deze zelfgemaakte amandelboter als gezonde snack. Zuss & Sap tip: Voeg edamame, quinoa of een gekookt eitje toe als je de bowl nóg voedzamer wilt maken. Ook lekker met wat zeewierflakes of geroosterde nootjes.

Lees meer

Kikkererwtencurry met boerenkool & een scheutje gembershot

Deze kikkererwtencurry met boerenkool en gembershot is hét bewijs dat gezond eten ook gewoon heel lekker kan zijn. Een verwarmende bowl vol vezels, plantaardige eiwitten en smaak, zonder toegevoegde suiker. De boerenkool zorgt voor een groene boost, de kikkererwten maken het vullend en voedzaam, en het Gembershotje geeft precies die pittige, frisse kick waar je lijf blij van wordt. Perfect voor een avond waarop je jezelf iets goeds wilt geven. De toevoeging van onze gembershot geeft de curry net dat beetje extra pit en energie. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je je lichaam iets gezonds wilt geven zónder in te leveren op smaak. Tip: Zin in iets zomers en fris? Probeer dan ook eens onze poké bowl met mango en edamame.

Lees meer

Ontbijtbowl met zelfgemaakte kokoskwark, rood fruit, noten & kokos

Een goede ochtend begint met een goed ontbijt en deze ontbijtbowl met kokoskwark is daar het perfecte voorbeeld van. Romig, fris en voedzaam, met precies de juiste balans tussen zoet en knapperig. De combinatie van kokoskwark, rood fruit, zaden en noten geeft je energie zónder dat je bloedsuiker alle kanten op schiet. Tip: Meng er een klein scheutje Zomerzoen doorheen, ons sapje met wortel, rode biet, aardbei, watermeloen en ananas. Het geeft deze bowl een extra fruitige frisheid, een prachtige kleur én een subtiele zoetheid zonder toegevoegde suiker. Alsof je een lepeltje zomer eet! Wat deze ontbijtbowl zo fijn maakt, is dat je hem helemaal kunt aanpassen aan je dag. Wil je iets luchtigs? Laat de noten weg en voeg wat extra fruit toe. Liever vullend? Strooi er dan wat havervlokken of een lepeltje notenpasta bij. Ook lekker: een beetje kokosolie eroverheen voor een tropische touch. En als je van variatie houdt, probeer dan ook eens onze smoothie bowl met rood fruit net zo vrolijk en gezond! Deze bowl is niet alleen een feestje op je bord, maar ook een klein momentje voor jezelf in de ochtend. Even stilstaan, lepeltje voor lepeltje. Gezond eten mag óók gewoon genieten zijn.  

Lees meer

Turkse platbrood-lasagne met kruidig gehakt en yoghurt

Zin in iets anders dan een standaard lasagne of wrap? Deze Turkse platbrood-lasagne, ook wel Kayseri Yağlama genoemd, is een verrassend gerecht met laagjes dun platbrood, kruidig gehakt en een romige yoghurtsaus. En speciaal voor deze versie voeg je er een klein scheutje Gele Rakker aan toe. Dat geeft het geheel een zachte frisheid met een verwarmende gember-kurkuma kick. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd of weekendlunch! Serveer tip: Snijd in punten en serveer direct. Heerlijk met een frisse komkommersalade of extra glaasje Gele Rakker ernaast voor balans en pit.

Lees meer

Zuss & Sap Mocktail: Citrus Boost, Bitterzoete Bliksem

Zin in iets feestelijks zónder suiker of alcohol?Wij delen met liefde dit suikervrije mocktailrecept met je, fris, verrassend en helemaal in Zuss & Sap-stijl. Deze Bitterzoete Bliksem is één van onze favorieten: een mocktail met karakter, gemaakt met onze 100% Gele Groentesap. En vind je dit recept leuk?Dan wil je ons Mocktail Boekje echt niet missen! Het staat bomvol feestelijke alcoholvrije recepten, allemaal gemaakt met de groentesappen van Zuss & Sap. Gezond genieten was nog nooit zo leuk! Serveer tip: Proost op het leven met deze bitterzoete mocktail. Perfect voor een zwoele zomeravond, een alcoholvrij borrelmoment of gewoon als je zin hebt in iets bijzonders zonder gedoe.

Lees meer

Gevulde eiwrap met groenten & verse kruiden

Luchtig, voedzaam en perfect voor een suikervrij ontbijt of lunch Op zoek naar een licht en eiwitrijk gerecht dat ook nog eens superlekker is? Deze gevulde eiwrap met groenten is jouw nieuwe favoriete start van de dag. Hij zit bomvol frisse smaken, is makkelijk mee te nemen én ideaal als je even geen brood wilt eten. De rolvorm maakt ‘m extra leuk om te serveren en je kunt eindeloos variëren met wat je erin stopt. Serveer tip: Heerlijk met een glaasje Zomerzoen of Groene Energie voor een frisse tegenhanger. Ook ideaal om koud mee te nemen als lunch!

Lees meer

Appel-havermoutkoekjes

Op zoek naar een gezond en makkelijk tussendoortje dat je zonder schuldgevoel kunt snoepen? Deze appel-havermoutkoekjes zijn heerlijk kruidig, smeuïg van binnen en volledig vrij van toegevoegde suikers. Perfect voor bij de thee, als powersnack of voor in de lunchtrommel van je kids. Zin in nóg een zoete traktatie zonder geraffineerde suiker? Probeer dan ook eens onze blauwe bessen notentaart op twee manieren verrassend fris en voedzaam! Extra tip: Geen appel in huis? Vervang de appelblokjes door 1 rijpe geprakte banaan en laat het ei achterwege.Je krijgt dan smeuïge banaan-havermoutkoekjes met een lichte karamelachtige smaak. Ook heerlijk met wat kaneel of walnoot!

Lees meer

Spinazie wraps met zalm, roomkaas & een vleugje Groene Energie

Lunchen saai? Niet bij ons! Deze zelfgemaakte spinaziewraps met zalm zijn licht, romig en vooral verrassend voedzaam. De wraps maak je zelf in een handomdraai van ei, havermout en verse spinazie. En het geheime ingrediënt? Een scheutje Groene Energie voor nét dat beetje pit, kleur en extra voedingswaarde. Weetje: onze sapjes doen meer dan dorst lessen. Wist je dat je met bijna elk sapje van Zuss & Sap ook kunt koken, bakken of shaken? Denk aan een wrap met Rooie Donder, een dressing met Citroenshot of zelfs een stoof met Oranje Bliksem. Het hoeft dus niet altijd in een glas te eindigen. Serveer tip: Deze wraps zijn ook heerlijk als borrelhapje of op een schaal tijdens brunch. Je kunt ze ook de avond van tevoren maken en koel bewaren. Ze zijn ook heerlijk met wat kerstomaatjes, een handje noten of… een warm soepje! Probeer bijvoorbeeld onze Zuss & Soep, pompoensoep met een twist een 100% Zuss & Sap soep met een twist. Lekker verwarmend naast deze frisse wraps.

Lees meer

Blauwe bessenmuffins met banaan & kaneel

Deze blauwe bessenmuffins zijn alles wat je van een gezond ontbijtje verlangt: zacht, luchtig, voedzaam én van nature zoet door banaan en rozijnen. Er komt geen gram toegevoegde suiker aan te pas, maar ze barsten van de smaak. Perfect als snel ontbijtje, gezonde snack na je workout of voor in de lunchtrommel. Tip om te serveren: extra genieten? Serveer de muffins met een lepel zachte ricotta ‘clotted cream’, meng ricotta met een beetje vanille en eventueel een drupje citroenrasp of kaneel. Het frisse van de ricotta combineert perfect met de zoete banaan en sappige bessen. Zin in wat crunch? Voeg gehakte walnoten of pompoenpitten toe aan het beslag. Bewaar de muffins in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze per stuk in. Zo heb je altijd een voedzame traktatie bij de hand. Op zoek naar meer gezonde baksels? Probeer dan ook eens dit bananenbrood recept net zo makkelijk, net zo lekker!

Lees meer

Zoete aardappelchips uit de oven met 3 heerlijke dips

Knapperig, warm uit de oven en nét even anders dan standaard chips. Deze zoete aardappelchips zijn een perfecte suikervrije snack voor bij de borrel, je filmavond of als kleurrijk bijgerecht. En het mooiste? Je maakt ze supermakkelijk zelf, met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Serveer ze met één van deze drie dips: van fris tot romig tot pittig, voor elke smaak wat wils! Kruiden-crème fraîche dip, romig en fris, ideaal bij warme chips. 4 el crème fraîche 1 tl citroensap 1 el verse bieslook of peterselie, fijngehakt Snufje zout & peper Avocado-limoendip, friszure dip met pit, superlekker in de zomer. 1 rijpe avocado Sap van ½ limoen Snufje chilivlokken of paprikapoeder Zout naar smaak Paprika-yoghurtdip, een warme, aardse smaak die perfect combineert met het zoete van de aardappel. 3 el kokosyoghurt of Griekse yoghurt 1 tl gerookt paprikapoeder 1 tl olijfolie Zout, peper en een snuf komijn Tip: Deze chips zijn ook lekker als topping op een salade of als side bij deze pompoensoep in een flesje 100% Zuss & Sap, met een twist. Variatie: Je kunt de chips ook maken in de airfryer of met bieten, pastinaak of wortel. Voeg een scheutje Groene Energie toe aan je dip voor extra pit!

Lees meer

Courgettepasta met romige avocadosaus en verse basilicum

Op zoek naar een lichte, voedzame maaltijd boordevol groenten? Deze courgettepasta met groene pesto en avocado is in 15 minuten klaar, zit vol gezonde vetten en smaakt heerlijk romig. Perfect als lunch of diner, en helemaal suikervrij. De courgetti combineert perfect met een paar flinke lepels zelfgemaakte groene pesto een klassieker uit de Zuss & Sap keuken. Tip: Ook lekker met een scheutje Groene Energie in de avocadosaus, of geserveerd met gebakken champignons, feta of een handje rucola voor extra pit.

Lees meer

Driekleurige groentefriet met yoghurtdip

Driekleurige groentefriet met yoghurtdip is het perfecte recept voor wie houdt van lekker, gezond én kleurrijk comfortfood. Deze frietjes, gemaakt van zoete aardappel, paarse aardappel en gele aardappel, brengen niet alleen kleur op je bord, maar ook een verrassende mix van smaken. Elke soort heeft z’n eigen bite en karakter, van zoet en romig tot stevig en aards. En die frisse yoghurtdip met een vleugje citroen en verse tijm maakt het helemaal af. Maak er een complete maaltijd van met een licht soepje vooraf, zoals deze verse tomatensoep in een flesje simpel, warm en boordevol smaak. Of je nu een feestje geeft, een gezellige borrelavond organiseert of gewoon jezelf wil verwennen met iets bijzonders: met deze groentefriet scoor je altijd. En bonus: ze zijn ovengebakken, dus een stuk gezonder dan traditionele friet. Tip: Je kunt dit gerecht ook in de airfryer maken. Zet hem op 190°C en bak de frietjes in porties in ca. 15 minuten knapperig. Liever vegan? Vervang de Griekse yoghurt door plantaardige yoghurt op basis van soja of haver. Laat het smaken!

Lees meer

Frittata met cantharellen en verse kruiden (Ovenschotelstijl)

Deze frittata met cantharellen en verse peterselie is een echte smaakbom uit de oven. Simpel te maken, maar elegant genoeg voor een brunch met gasten of een doordeweekse avond waarop je net wat meer wil. De aardse smaak van gebakken cantharellen komt prachtig tot z’n recht in het romige eimengsel, en met een handje verse peterselie til je het geheel naar een fris, groen niveau. Tip: Geen cantharellen in huis? Vervang ze gerust door kastanjechampignons of oesterzwammen. En heb je nog wat groenten over in de koelkast (zoals spinazie, prei of courgette)? Gooi ze er lekker bij! Deze ovenschotel is ideaal voor een creatieve no-waste maaltijd. Liever iets met een romige bite maar dan zonder ei? Probeer dan eens onze risotto met pompoen verwarmend, zacht en vol smaak. Serveer je frittata warm of laat ‘m afkoelen en neem hem de volgende dag als lunch mee. Net zo lekker!

Lees meer

Lente-edamamesalade met avocado en groene shotdressing

Deze frisse edamamesalade met avocado en groene kruidenolie is een ode aan de lente – licht, knapperig en boordevol levendige smaken. Perfect als lunch, voorgerecht of kleurrijk bijgerecht op een zonnige dag. Wat dit gerecht extra bijzonder maakt, is dat je kunt kiezen uit twee zelfgemaakte dressings: één met een verfrissende citroenshot vol vitamine C, en één met een pittige gembershot die je salade net dat beetje extra kick geeft. Beide zijn niet alleen smaakmakers, maar ook echte gezondheidsboosters die prachtig combineren met de romige avocado, edamame en knapperige groenten. Extra zin in pit? Serveer deze salade dan met een lepeltje van onze huisgemaakte mierikswortelroom verrassend lekker bij groene groenten. Gebruik wat je in huis hebt, of wissel af per gelegenheid. Deze salade is niet alleen een feestje om te zien, maar ook om te eten. En met die shotdressing steel je sowieso de show.

Lees meer