Icoon check

Voor 9:00 besteld is ’s avonds geleverd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Icoon check

100% natuurlijk

Icoon check

Lokaal geproduceerd

Zelfgemaakte Tapenade

Ben je op zoek naar een gezond en smaakvol tussendoortje? Met deze supersimpele tapenade zet je binnen no-time een heerlijk smeersel op tafel. Perfect voor op een cracker, een stukje stokbrood of als dip bij groenten. Dit recept is zo eenvoudig dat iedereen het kan maken. Je doet alle ingrediënten in de blender, maalt het tot een grove structuur (maar niet té fijn) en voegt een beetje olijfolie toe. That’s it! Wat je dan krijgt? Een heerlijke, zelfgemaakte tapenade boordevol smaak! Dit is onze favoriete versie, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld verse kruiden, geroosterde noten of extra kaas toe voor een unieke twist. Laat je creativiteit los! Hoe eet je tapenade? Je kunt tapenade op verschillende manieren eten. Smeer het op een cracker, broodje of rijstwafel voor een snelle en smaakvolle snack. Gebruik het als dip voor rauwkost, toast of grissini. Roer een lepel tapenade door je pasta of salade om extra diepte en smaak toe te voegen. Ook op een sandwich of wrap zorgt het voor een heerlijke mediterrane twist. Daarnaast is tapenade een perfecte aanvulling op een borrelplank, gecombineerd met kaas, olijven en charcuterie. Kortom, een veelzijdig smeersel dat in veel gerechten tot zijn recht komt! Hoe bewaar je de verse tapenade? In de koelkast: Doe de tapenade in een schoon potje en giet er een dun laagje olijfolie overheen. Zo blijft het ongeveer een week goed. In de vriezer: Wil je het langer bewaren? Vries de tapenade in! Houd er wel rekening mee dat de structuur iets verandert. Gebruik het na ontdooien bijvoorbeeld als basis voor pastasaus. 💡 Zin in nog meer smaak? Bekijk ook ons recept voor zelfgemaakte groene pesto Heb jij een geweldige tapenade-variant bedacht? Deel ‘m met ons! We zijn benieuwd naar jouw creatie.    

Lees meer

Groene Pesto

Wil jij zelf pesto maken met verse ingrediënten? Het is super eenvoudig en wij durven te zeggen: zelfgemaakt smaakt écht beter dan uit een potje! Probeer dit recept en ontdek hoe makkelijk je jouw eigen heerlijke groene pesto maakt. Wat is pesto? Pesto komt oorspronkelijk uit Italië en is een klassieke saus die perfect past bij pasta, brood en salades. De naam ‘pesto’ betekent ‘gestampt’ omdat de ingrediënten traditioneel in een vijzel fijngemalen worden. Deze zelfgemaakte groene pesto is een echte alleskunner! Gebruik het als smeersel op brood met kipfilet, rosbief, kaas of brie. Maak je salade extra smaakvol door er wat extra olijfolie aan toe te voegen voor een vloeibare dressing. Of roer het door je pasta of huisgemaakte carpaccio voor een extra smaakboost. TIP!! Gebruik altijd verse basilicum, het liefst direct van een plantje. Wij hebben er eentje in de keuken staan – niet alleen handig, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Wil je iemand verrassen? Doe je zelfgemaakte pesto in een mooi glazen potje, voeg wat lekkere producten toe en schrijf een persoonlijk kaartje. Een origineel en smakelijk cadeau! Hoe bewaar je verse Pesto? Bewaar de pesto in een schoon, afgesloten potje in de koelkast. Dek af met een dun laagje olijfolie om de houdbaarheid te verlengen. Zo blijft je pesto ongeveer een week goed. 💡 Zin in iets anders? Probeer ook onze huisgemaakte tapenade!    

Lees meer

Bananenbrood

Als je zin hebt in een lekker en snel recept, lees dan vooral even verder! Dit recept is makkelijk te maken en alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar. Bananenbrood is een ideaal tussendoortje maar ook heerlijk om de dag mee te starten, of om mee te lunchen. Omdat er geen suiker zit in dit recept, kunnen we het écht ‘gezond’ noemen. Een goede keuze dus om mee te nemen naar je werk! Bovendien is bananenbrood een recept dat echt iedereen kan maken. Zelfs als je helemaal niet goed bent in bakken of niet van bakken houdt. Dit mislukt eigenlijk bijna nooit. Het leuke aan dit recept is dat je er helemaal je eigen twist aan kan geven! Laat je creativiteit los! En vergeet zeker niet om een foto met ons te delen wanneer je dit heerlijke recept hebt gemaakt! Wij zijn benieuwd. Met bananenbrood kun je eindeloos variëren. Je kunt bijvoorbeeld toevoegen: * ongezouten noten * kokos * kaneel * gedroogde vruchten * rozijnen * pure chocolade (door de mix roeren voor het bakken) Heerlijk op je bananenbrood is suikervrije jam, pindakaas, roomboter of lekker niets. Tip! Snij je bananenbrood in plakjes, en bewaar deze in de vriezer. Zo kun je het veel langer bewaren en heb je altijd iets gezonds om snel mee te pakken als je de deur weer uit vliegt! Probeer ook eens ons courgettebrood! Eet smakelijk!

Lees meer

Zelfgemaakte Granola

Ons favoriete ontbijtje is zelfgemaakte granola met kwark of met griekse yoghurt! Het is lekker, gezond en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Wil jij weten hoe je dit heerlijke ontbijtje maakt? Lees dan snel verder! Wat is Granola eigenlijk? Granola lijkt eigenlijk heel erg op muesli alleen is zelfgemaakte granola geroosterd in de oven. Hierdoor krijgt het een lekkere en krokante smaak. Muesli en cruesli is natuurlijk ook heel lekker, alleen kun je met deze granola helemaal zelf bepalen wat je er doorheen doe en kun je het precies maken zoals jij het lekker vind. Dat is het leuke van zelf maken! Laat lekker je eigen creativiteit los, en maak zo de lekkerste granola ooit! Tip! Maak de granola de avond van tevoren zodat je sochtends heerlijk verse en zelfgemaakte granola klaar hebt staan. Hoe bewaar je je zelfgemaakte granola? Je verse granola kun je bewaren in een afgesloten pot en is dan minstens 2 weken houdbaar. Maar geloof ons, zo lang kun je het niet laten staan 😉 Variatietip: Ook heerlijk om nog wat rozijnen, granberry’s of fruit toe te voegen in de yoghurt!

Lees meer

Pasta champignonroomsaus

Verse tagliatelle met Champignonroomsaus. Een heerlijk gerecht die eigenlijk iedereen wel lust. Ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je hebt deze maaltijd in een handomdraai op tafel. Kijk eerst of je alles zelf kunt maken! Sausjes uit een zakje of pakje zijn altijd minder gezond dan verse producten. En hoe moeilijk is het nou eigenlijk? Wanneer je hier meer tijd en liefde aan besteedt, zal je echt het vershil proeven! Geloof ons maar. Door het gewoon te doen zal je zien hoe makkelijk het is. Bloem met bouillon is een hele goede basis voor heel veel sauzen! Zo ook voor deze. Tip! Bekijk ook eens ons recept ‘spaghetti‘. Een heerlijk pasta recept met tomaten saus! Succes met het maken van de tagliatelle met Champignonroomsaus. Eet smakelijk!    

Lees meer

Spaghetti met saus

Een heerlijk basisrecept voor spaghetti met saus. Veel Italiaanse pasta’s hebben tomaten als basis voor de pastasaus. Denk bijvoorbeeld aan pasta Bolognese waarbij een lekkere tomatensaus de basis is. Ook voor veel pizza’s geldt dat de bodem als eerste wordt besmeerd met een lepel tomatensaus. Je kunt natuurlijk kant en klare potten tomatensaus kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakte tomatensaus is veel lekkerder en ook nog eens veel gezonder. Om zelf een goede tomatensaus te maken kun je de tomaten het beste een aantal uur laten pruttelen. Hiervoor heb je misschien niet altijd tijd. Het grote voordeel is echter als je in één keer een grote hoeveelheid tomaten saus maakt dat je deze in kunt vriezen. Je kunt het onderstaande recept dus ook verdubbelen. Als je dan een keer op een vrije avond of in het weekend tijd over hebt kun je gewoon een grote pan koken. Lekker makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben en te kunnen gebruiken na een lange werkdag. Bewaartip Te veel gemaakt? Tomatensaus laat zich dus uitstekend invriezen. Zorg voor goed sluitende diepvriesbakjes en maak niet te grote porties. Ook voor tomatensaus geldt: eenmaal ontdooid betekent binnen enkele dagen opeten. Een restje saus kan de volgende dag goed gebruikt worden als basis op een pizza of bruchette. Geniet van dit heerlijke recept spaghetti met saus! Probeer ook eens onze Pasta met tomaat basilicum en sesamolie.

Lees meer

Salade met gerookte zalm

Deze gezonde salade met gerookte zalm en avocado is ideaal voor als je een keertje geen zin of tijd hebt om uitgebreid te koken. De salade is namelijk super makkelijk om te maken en binnen 10 minuten klaar. Bij de salade kun je een dille dressing serveren, maar deze kun je ook weglaten of vervangen door een kant-en-klare dressing. Tips: Je kunt de salade met gerookte zalm en avocado serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het diner. Ook heerlijk als bijgerechtje bij de BBQ. De salade is lekker licht, maar door de warmgerookte zalm en avocado ook erg vullend. De warmgerookte zalm kun je eventueel vervangen door gerookte zalmblokjes of gebakken zalm. En niet alleen op zomer dagen zal deze salade lekker smaken. Ook op iedere andere dag. De combinatie van een lekker zacht stukje gerookte zalm met daarbij zoete aardappel, de perfecte avodado en frisse veld sla, afgemaakte met een heerlijke dressing. Daar zeg ik geen nee tegen, jij wel!? Verrassend lekker dit recept en gekregen van schoonzusje lief… <3 Probeer ook eens ons frisse tonijnsalade recept!

Lees meer

Zelfgemaakte Eiersalade

Wist je dat zelfgemaakte eiersalade niet alleen veel gezonder is dan die uit de supermarkt, maar ook véél lekkerder? En het mooiste is: je maakt het in een handomdraai! Deze romige, smaakvolle eiersalade is perfect voor een stevig ontbijt, een luxe lunch of gewoon als lekker hapje op een toastje. En met maar een paar simpele ingrediënten – die je waarschijnlijk al in huis hebt – tover je binnen no-time een heerlijk bakje eiersalade op tafel. Extra tip! Wil je je eiersalade nóg lichter maken? Laat de mayonaise weg en gebruik alleen Skyr. Zo blijft het heerlijk romig, maar net iets minder vet. Je zelfgemaakte eiersalade is heerlijk op een vers volkoren broodje uit de oven, of op een cracker of toastje. Je kunt er eindeloos mee variëren. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte eiersalade? Bewaar de eiersalade in een goed afgesloten bakje of potje in de koelkast. Zo blijft hij enkele dagen vers – al is de kans groot dat hij binnen no-time op is. Variatietip: Houd je van een beetje pit? Voeg een snufje chilivlokken of een schepje sambal toe voor een pittige twist! Of ben je juist op zoek naar nog een lekker smeerseltje voor op brood of toast? Probeer dan eens onze zelfgemaakte tapenade – net zo simpel en onweerstaanbaar lekker!

Lees meer

Kipkerriesaus met bloemkoolrijst

Wij denken wel een van onze favoriete recepten. Kipkerriesaus met bloemkoolrijst en kip. Het leuke aan dit recept is dat de rijst dus eigenlijk geen rijst maar bloemkool is! Ik kan me voorstellen wat je nu denkt. Maar geloof me, het smaakt gewoon alsof je rijst eet! Zo krijg je dus eigenlijk ‘onbewust’ groentes binnen. Ook een perfect gerecht voor kids die niet zo van de groentes houden 😉 Uiteraard kun je de bloemkoolrijst vervangen door gewone rijst. Stel dat de rest van het gezin graag zilvervlies rijst eet, halveer dan het portie rijst. Misschien ben je niet zo’n fan van doperwtjes? Andere groenten smaken hier heerlijk bij! Denk bijvoorbeeld aan broccoli of een lekkere mix van andere wokgroenten. Je kunt aan dit recept ook weer helemaal je eigen draai geven! Ik zou zeggen, geniet van dit gezonde kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept! Tip! Probeer ook eens ons Rijst met pittig gehakt recept.  

Lees meer

Zelfgemaakte Tonijnsalade

Heb jij ook zin in een heerlijke zelfgemaakte tonijnsalade die binnen 10 minuten op tafel staat? Lees dan snel verder! Tonijn is een populaire vis waar veel vraag naar is en daardoor wordt er ook druk op gevist. Niet zo heel raar want tonijn uit blik is lang houdbaar, gezond en je kunt er van alles mee maken. In dit recept laten wij je zien hoe je een zelf tonijnsalade maakt! Tonijn salade recept met lekker veel groente. We kennen ze allemaal wel, de tonijnsalades kant en klaar uit bakjes van de supermarkt. Best lekker, tot dat je deze zelfgemaakte tonijnsalade hebt gemaakt, wil je niets anders meer!  Heerlijk op bijvoorbeeld een cracker of toast tijdens de lunch. Laat dan wel de ijsbergsla weg, dan heb je een heerlijke tonijnsalade. Hoe bewaar je jouw zelfgemaakte tonijnsalade? Je kunt je tonijnsalade gewoon bewaren in een kom met een velletje vershoudfolie er over heen. Zorg ervoor dat je het goed afdekt. Zo kun je het in de koelkast bewaren. Probeer ook eens onze zelfgemaakte eiersalade!

Lees meer

Kipsalon met zoete aardappel

De meeste van jullie zullen hem zeker wel kennen… de kapsalon. Voor degene die hem niet kennen; het is een gerecht wat bestaat uit uit friet met daarop shoarma, gesmolten kaas, sla, knoflooksaus en sambal. Erg lekker, maar helemaal niet gezond dus. Lees snel verder voor de iets gezondere variant, namelijk kipsalon met zoete aardappel. Tijd voor een perfecte snack, maar toch gezonde zondag maaltijd! Wij snappen ook dat je soms zin hebt in een lekkere snack maaltijd! Deze gezonde variant op de bekende kapsalon, ook wel kipsalon genoemd, is gemaakt met zoete aardappel, kip, verse groenten en een smeuïg sausje! Probeer ook eens ons ‘biefstuk, maar dan net iets anders’ recept!    

Lees meer

Biefstuk maar dan nét iets anders

Zo, dan is het weer einde van de week en denk je wéér, wat moeten we nu eens gaan eten? Wij hebben hier het perfecte recept voor je als je het even niet meer weet en wat anders wilt proberen! Namelijk, biefstuk maar dan net iets anders. Een heerlijk biefstukje, wie houdt daar nou niet van op z’n tijd? Ga naar jouw lokale slager en je bent gegarandeerd van het aller beste stukje vlees. Biefstuk is een heerlijk gerecht dat afkomstig is uit de Argentijnse keuken. Het is mals en mager spiervlees. Een biefstuk kun je op veel verschillende manieren bereiden. Je kunt een biefstuk bakken zodat hij net niet meer rood is, of van binnen juist nog wel helemaal rood is. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Biefstuk bakken kost weinig tijd en toch heb je in die korte tijd een heerlijk vleesgerecht. Dit gerecht is goed voor 2 personen, maar je kunt er natuurlijk zo veel aan toe voegen als je zelf wilt! Je kunt het helemaal aanpassen naar jouw eigen voorkeuren. Succes en eet smakelijk!  Variatietip! Je kunt ook nog wat tagliatelle toevoegen voor de liefhebber.

Lees meer

Tagliatelle met Spinazie

Tagliatelle met spinazie, een heerlijk en makkelijk recept die bijna iedereen lekker vindt! Zo eet je spinazie weer eens op een andere manier. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor verse tagliatelle, deze hoef je maar een paar minuten te koken en wij vinden dat erg lekker smaken. Maar je kan natuurlijk iedere pasta gebruiken die je maar wilt. Heb je geen kookroom in huis dan kan je ook wat slagroom gebruiken. Tagliatelle met spinazie is een perfect recept voor het hele gezin! Een lekkere pasta met een heerlijk romige saus. Ook nog eens mega simpel en heerlijk! Tip! Probeer ook eens onze spaghetti!

Lees meer

Andijvie uit de wok

Wil jij ook wel eens iets anders uitproberen dan altijd maar dezelfde standaard groentes? Dat snappen wij! Probeer daarom eens dit heerlijke recept van andijvie uit de wok! Andijvie is een heerlijke en knapperige groente. Veel mensen eten dit in combinatie met bijvoorbeeld een andijviestamppot. Een typisch winterse maaltijd. Dit is waarom veel mensen deze groente niet veel eten wanneer het warm weer is. Wij vinden dat zonde. Er zijn nog zo veel meer mogelijkheden met andijvie! Je zou het bijvoorbeeld in een salade kunnen verwerken, maar je kunt er dus ook mee wokken! Dit recept delen we graag met jullie, omdat wij vinden dat andijvie te weinig gegeten wordt! Andijvie heeft een licht bittere smaak. Andijvie bevat veel gezonde dingen, het bevat veel vitamines en mineralen. Er zit heel veel vitamine K, A en B11 in, maar ook veel mangaan, koper en ijzer. Let erop dat je andijvie nooit te lang kookt, bakt of wokt, want hoe langer je dat doet, hoe meer gezonde voedingsstoffen er verloren gaan. Veel plezier met het maken van deze overheerlijke andijvie uit de wok! Tip! Probeer ook eens onze Pasta Spinazie Taglitelle!

Lees meer

Risotto met Pompoen uit de oven

Recept Risotto met pompoen & champignons uit de oven. Heb jij ook niet altijd zin om de hele middag in de keuken te staan voor het avondeten? Met deze overheerlijke ovenschotel ben je zo klaar. Je kunt de Ristotto met pompoen ovenschotel al van tevoren maken, zodat je deze savonds in een handomdraai op tafel hebt staan. Risotto met pompoen en champignons uit de oven, niet alleen super gezond, maar ook nog eens overheerlijk! Eet smakelijk! Tip! Probeer ook eens onze kipkerriesaus met bloemkoolrijst recept.

Lees meer

Rijst met pittig gehakt

Zin in een makkelijke, maar oh-zo-heerlijke maaltijd? Dan is deze rijst met pittig gehakt echt iets voor jou! Het is zo’n gerecht dat je keer op keer blijft maken, gewoon omdat het lekker, kruidig en ontzettend bevredigend is. De combinatie van gekruid gehakt met de zachte rijst en frisse groenten maakt dit recept een topper voor elk moment. En hé, wil je eens wat anders? Dit pittige gehakt smaakt ook geweldig met pasta of zelfs in een wrap met wat knapperige sla! En vergeet die extra portie doperwtjes niet voor wat extra vitamines. Tip!Wil je het nóg smaakvoller maken? Voeg een scheutje van onze gembershot toe voor een extra pittige kick! Probeer ook eens: Onze kipkerriesaus met bloemkoolrijst – een heerlijk alternatief!

Lees meer

Courgettebrood

Heb jij ook wel eens zin in iets anders dan die ‘gewone’ boterham met kaas? Probeer dan vooral dit heerlijke Courgettebrood recept! Courgettebrood is een lekker hartig tussendoortje, maar je kunt het ook nemen als ontbijt of lunch. Zo al erg lekker, maar ook lekker om er bijvoorbeeld nog een plakje oude kaas op te doen of wat humus. Je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar jouw eigen smaak, en kunt vooral je eigen creativiteit er op los gooien! Hoe bewaar je courgette brood? Hoe je het courgettebrood recept het beste kunt bewaren, is goed afgesloten in de koelkast, dan blijft het zo’n twee à drie dagen lekker. Er zitten geen conserveermiddelen of andere toevoegingen in. Daarom is de houdbaarheid wat korter dan bij ‘normaal brood’. Je kunt het broodje ook invriezen, snijd het courgettebrood na het afkoelen in plakjes. Deze kun je daarna gewoon invriezen. Super handig voor mee naar je werk of naar school! Ook heerlijk geroosterd, of om tosti’s mee te maken! Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood!

Lees meer

Pasta met tomaat, basilicum en sesamolie

Hij is werkelijk ver-ruk-ke-lijk deze pasta met tomaat, basilicum en sesamolie. Dit is onze nieuwste verslaving wat betreft voedzame avond maaltijden. En als we wat overhouden dan eten we het de volgende dag als lunch. Soms zelfs al als ontbijt! Het is een super makkelijk en lekker gerecht. Iedereen kan dit maken, en nóg leuker, iedereen vind het heerlijk! Je kunt zelf ook nog wat spelen met de ingrediënten door bijvoorbeeld wat minder pasta te nemen en meer tomaat en basilicum. In een handomdraai staat het op tafel, echt een aanrader dus! Probeer ook eens pasta champignonroomsaus of de traditionele spaghetti

Lees meer

Poké bowl met zalm of tonijn

Probeer eens wat anders, bijvoorbeeld deze heerlijke frisse poké bowl met zalm of tonijn. Net waar jouw voorkeur ligt. Van poké bowls krijgen we nooit genoeg. Het is lekker fris en een lichte maaltijd, maar als je het goed doet zit een poké bowl ook vol hartige umami, daardoor zit je evengoed lekker vol. Een super makkelijk recept om te maken. Met verse groentes en zalm of tonijn het aller lekkerst! Maak er een leuk uitje van en bezoek je lokale visboer voor het aller lekkerste stukje vis. Deze heerlijke poké bowl met zalm of tonijn smaakt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens een feestje voor het oog! Tip! Als extra ingrediënten kun je ook nog toevoegen: sushi gember of zeewier (wakame). Heb je onze overheerlijke salade met gerookte zalm al eens geprobeerd?

Lees meer

Gezonde Choco Dadel Bonbon

Deze choco-dadel bonbons wil je! (En ze zijn ook nog eens gezond) Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets chocoladeachtigs. Iets dat je zonder schuldgevoel kunt snacken. Nou, goed nieuws: deze choco-dadel bonbons zijn precies dat! Ze zijn zoet, smeuïg en bomvol natuurlijke ingrediënten. Perfect als tussendoortje, voor een snelle energieboost of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. En het mooiste? Ze zijn supersimpel om te maken! Wat zijn choco-dadel bonbons? Onze choco-dadel bonbons zijn kleine, ronde balletjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals dadels, kokos en een snufje cacao. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. Door de combinatie van zoete dadels en cacao zijn ze een ware traktatie als je trek hebt in chocolade. Gezond en voedzaam: Wat deze bonbons echt bijzonder maakt, is hun voedingswaarde. Dadel zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, terwijl kokos gezonde vetten levert die je energie geven. Deze snacks bevatten geen toegevoegde suikers of kunstmatige ingrediënten, waardoor je echt met een gerust hart kunt genieten. Perfect voor elke gelegenheid: Hoewel chocolade balletjes vaak geassocieerd worden met Pasen, kun je deze dadel-kokos bites het hele jaar door maken en serveren. Of je nu een feestje hebt, een filmavond plant of gewoon zin hebt in iets zoets van chocolade, deze snacks zijn altijd een hit. Je kunt ze zelfs in een leuke verpakking geven als een persoonlijk cadeau! Waarom je deze bonbons NU zou moeten proberen: ✔ Chocoladesmaak zonder toegevoegde suikers✔ Gemaakt van pure, voedzame ingrediënten✔ Binnen 30 minuten klaar (je hoeft geen keukenprins(es) te zijn)✔ Ideaal voor feestjes, filmavonden of als traktatie voor jezelf Conclusie: Of je ze nu als een gezonde snack of een zoete traktatie wilt, onze dadel-kokos bites zijn de perfecte keuze. Ze zijn eenvoudig te maken, boordevol voedingsstoffen en ongelooflijk lekker. Probeer ze vandaag nog en ontdek zelf waarom deze bonbons een blijvende favoriet zijn! Tip: Maak een extra portie en bewaar ze in de koelkast, zo heb je altijd een gezonde snack klaarstaan! Deze bonbons bewijzen dat lekker en gezond prima samen kunnen gaan. Dus waar wacht je nog op? Maak ze vandaag nog en snack guilt-free! Nog meer chocolade cravings? Dan móét je deze proberen: Avocado-chocoladetaart. Een smeuïge, romige en pure chocoladetaart die net zo lekker (en gezond!) is als hij klinkt. Dus… maak je keuken klaar, trek die keukenmachine uit de kast en verras jezelf (of iemand anders) met deze heerlijke snacks!    

Lees meer

Gevulde paprika met gehakt en kaas

Soms heb je gewoon zin in een gerecht dat er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog eens heerlijk smaakt. Nou, deze gevulde paprika met gehakt en kaas zijn precies dat! Ze zijn supermakkelijk te maken, zitten bomvol smaak én zien er gezellig uit op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook een topper als je eters krijgt! De combinatie van sappig gekruid gehakt, zoete paprika en gesmolten kaas is echt onweerstaanbaar. En wist je dat je stiekem extra groente in de vulling kunt verwerken? Denk aan fijngehakte courgette, wortel of champignons – zo eet je op een smaakvolle manier meer groente zonder dat het opvalt. Ideaal voor lastige eters! Serveer de gevulde paprika’s als een complete maaltijd, of combineer ze met rijst of aardappeltjes voor een extra vullend diner. Tip! Liever wat pittiger? Voeg een snufje chilipoeder of een schepje sambal toe aan het gehakt. Extra tip: Bekijk ook eens ons recept voor rijst met pittig gehakt, als je zin hebt in iets met een beetje pit!  

Lees meer

Bananenijs met cacaopoeder

De zomer komt er weer aan! Het word weer lekker weer, en iedereen krijgt weer zin in lekker eten maar vooral ijsjes! En dan specifiek deze bananenijs met cacaopoeder. Geloof ons maar. Met dit recept sta je helemaal niet lang in de keuken, beter gezegd; het is zo klaar! Makkie! Dit recept van bananenijs met cacaopoeder is overheerlijk, maar nog belangrijker, ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Stuur ons foto’s van hoe jouw bananenijs er uit ziet, wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden! Tip! Probeer ook eens ons bananenbrood.

Lees meer

Tomatensoep

Wil je graag verse tomatensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze tomatensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze tomatensoep bevat; tomaat knoflook gele ui wortel tomatenpuree bouillonblokje tijm peper Klik hier om de tomatensoep te bestellen.  

Lees meer

Pompoensoep

Wil je graag verse pompoensoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze pompoensoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze pompoensoep bevat; wortel pompoen appel sinaasappel gember gele ui knoflook bouillonblokje Klik hier om de pompoensoep te bestellen.

Lees meer

Paprikasoep

Wil je graag verse paprikasoep eten, maar vind je het teveel werk? Dan is dit echt wat voor jou! De voordelen van verse groentes in een flesje én het gemak dat het snel klaar is. Je hoeft het alleen nog maar op te warmen! Heb jij ook niet altijd zin om maar uren in de keuken te staan? Dan is onze paprikasoep de uitkomst! Je ontvangt je soepje bevroren, zo kun je ze gebruiken wanneer het jou uit komt. In de vriezer zijn ze minimaal 3 maanden houdbaar. In de koelkast zijn ze vervolgens nog minimaal 3 dagen houdbaar. Even goed schudden voor gebruik, opwarmen en smullen maar! In een handomdraai heb je zo wat extra groentes te pakken! Wil je hier nou een volledige maaltijdsoep van maken? Dan kun je altijd wat noedels of tofu toevoegen aan je soep. Zo vult de soep net iets meer en is het beter te nuttigen als volledige maaltijd. Onze paprikasoep bevat; wortel paprika aardappel gele ui bosui knoflook bouillonblokje tomatenpuree paprikapoeder peper Klik hier om de paprikasoep te bestellen.

Lees meer

Broodje gerookte zalm

Een broodje gerookte zalm kan je op wel duizend manieren maken. Dit broodje zalm met komkommer en sla is een heerlijk, gezonde maar vooral makkelijke variant. Een broodje zalm kan je op duizend-en-één manieren maken. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor het ideale broodje zalm. Smaken verschillen en dat is maar goed ook, anders zou het leven maar saai zijn. Tip! Koop een heel brood, en snij zelf de plakken brood er vanaf. Zo kun je lekkere dikke plakken snijden.

Lees meer

Smoothie bowl

“Na het drinken van een smoothie heb ik na een uur alweer honger. Niets voor mij!” Herken jij jezelf hierin? Dan is deze smoothie bowl misschien wel de oplossing voor jou. Sowieso is je voedsel kauwen een goed idee en dat gaat met deze smoothie bowl zeker wel lukken. Variatie aanbrengen in je ontbijt is helemaal niet moeilijk! Wat denk je van een heerlijke smoothie bowl met frambozen? Een dikke, voedzame smoothie die je heerlijk weg kunt lepelen, die ook nog eens bomvol zit met vitamines! Een perfect begin van je dag dus. Je kunt de smoothie garneren met wat je in huis hebt. Wij hebben dit gedaan met: Granola  Cranberry’s Kokos rasp Frambozen Chia zaad De verschillende garneringen zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog eens erg voedzaam. Maar je kunt hier natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven, met de ingrediënten die je op dat moment in huis hebt.

Lees meer

Salade met mango en avocado

Een heerlijke, frisse en smaakvolle salade met mango en avocado die perfect dient als lunch of als bijgerecht bij het diner. Wij houden er van om tijdens de lunch een lekkere verse zelfgemaakte salade te eten. Een heerlijke en gezonde keuze, en ook nog eens leuk om zelf te maken! Tip! Wil je de salade met mango en avocado nog iets meer laten vullen? Voeg er dan nog wat (gerookte) kip aan toe voor een meer vullende salade.

Lees meer

De Zuss&Cocktail

Met ons sapje Oranje Bliksem hebben wij een cocktail, ‘De Zuss&Cocktail’, gemaakt en natuurlijk delen wij graag dit recept met jullie! In Oranje Bliksem zit wortel, ananas, appel, gember, gele paprika, limoen en goji bessen. Door de gember is dit sapje een beetje pittig van smaak en de perfecte basis voor onze cocktail! Het recept is voor 2 personen want samen een drankje drinken is toch altijd leuker! (of je neemt beide glazen lekker zelf) Oranje Bliksem bestel je hier! Tip: wist je dat er ook een mocktail boekje bestaat van Zuss & Sap? Er staan super lekkere mocktails in gemaakt met een Zuss & Sapje. Leuk toch! We zetten ze zelf in op feestjes en als we eens zin hebben in wat andere smaken om te drinken. Je bestelt hem hier.

Lees meer

Zelf ijsjes maken (met Oranje Bliksem)

Heb jij het wel eens geprobeerd om zelf gezonde ijsjes te maken? Wij proberen wel eens wat en het is echt niet altijd een succes maar deze willen we even met jullie delen. Wist je dat onze Oranje Bliksem uitermate geschikt is om gezonde ijsjes mee te maken? Zo hoef je je nooit meer schuldig te voelen als je met warme dagen weer een ijsje uit je vriezer grijpt. Wij nemen er lekker weer eentje in onze pauze! En oh ja, dit is denk ik het makkelijkste recept die je gaat vinden 😉 Wil je deze ijsjes maken? Oranje Bliksem bestel je hier!  

Lees meer

Avocado chocoladetaart

Deze taart gaat je echt verassen! Het is een Avocado Chocoladetaart, met als basis de avocado (ja echt!). Doordat je de andere ingrediënten met overheersende smaken ermee mengt proef je helemaal niet dat het eigenlijk een hele gezonde taart is. Eigenlijk zou je je gasten niet moeten vertellen waarvan de taart is gemaakt, je zult merken dat ze het verschil (bijna) niet zullen proeven!

Lees meer

Pindakaas- mueslikoeken

Pindakaas- mueslikoeken, deze wil je echt proberen! Afgelopen week maakte we deze pindakaas- mueslikoeken in de Zuss&Sap keuken om uit te proberen. Natuurlijk deelde we ze met onze collega’s en de koeken waren binnen no time op 😉 “Wat zet je nou op tafel als je visite krijgt maar toch iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten wat er ook nog een beetje leuk uitziet?”, dit was laatst het onderwerp aan onze kantinetafel en ik denk dat wij het antwoord hebben gevonden! Deze koeken zijn perfect om uit te delen, maar ook als tussendoortje of misschien wel als snelle lunch.

Lees meer

Zelfgemaakte mueslirepen

Zelfgemaakte mueslirepen, heerlijk als tussendoortje of misschien wel als ontbijt of snelle lunch. In de supermarkt liggen wel 100 verschillende soorten repen in de schappen. Allemaal andere ingrediënten en voedingswaarden. Maar welk kun je nou het beste kiezen? Welke is het meest verantwoord? Daar hebben wij een antwoord op! Namelijk deze zelfgemaakte mueslirepen! Makkelijk te maken, gezond en ook nog een heel erg lekker! Natuurlijk delen we dit recept graag met jullie!

Lees meer

Gezonde Sinterklaascake

5 december, wat ons betreft een van de gezelligste dagen van het jaar! Een tijd vol cadeautjes, muziek, lekkers en zoetigheid. Maak komen de meest heerlijke hapjes op tafel, chocoladeletters, chocoladepepernoten en nog meer snoepgoed. Wil je toch een beetje op de lijn letten tijdens Sinterklaas? Zoetigheid hoeft niet altijd ongezond te zijn, en daar is deze Sinterklaascake het bewijs van! En geloof mij, niemand zal merken dat dit een gezond lekkernijtje is! Wil je deze Sinterklaascake nog iets gezonder maken? Ga dan aan de slag met zelfgemaakte kruidnootjes!

Lees meer

Bananenpannekoekjes

Mijn ontbijt is misschien mijn favoriete eetmoment van de dag, vooral als ik vrij ben en echt even de tijd kan nemen voor mijn ontbijt. Met een kopje koffie heerlijk even rustig wakker worden, echt een momentje voor jezelf. Als ik de tijd heb voor mijn ontbijt zijn deze bananenpannenkoekjes echt favoriet! Niet alleen bij mij, maar voor mijn hele gezin. Pannenkoeken klinkt natuurlijk niet als iets heel gezonds, en al helemaal niet om te eten als ontbijt. Toch kun je met deze gezondere versie goed jouw dag beginnen! En wat ook goed is om te weten is dat je maar 3 (!!!) ingrediënten nodig hebt en het binnen een paar minuutjes klaar is. Win-win als je het mij vraagt!

Lees meer

Guacamole

Wanneer Joselien dit guacamole recept maakt en meeneemt naar de Zuss & Sap kantine krijgen alle collega’s spontaan trek! Echt een favoriet bij meerdere collega’s, en wij snappen wel waarom! Een heerlijk, fris recept met gezonde ingrediënten. Eet deze guacamole als lunch of ontbijt met een volkoren cracker of als tussendoortje. Ben je benieuwd naar meer gezonde recepten? Die hebben we voor je! Je vindt onze recepten via deze link.

Lees meer

Gezonde crackers

Voedzame, heerlijke en gezonde crackers, laten wij daar eens een makkelijk receptje voor hebben! En deze delen we natuurlijk graag met jullie ;)! Thekla maakt deze gezonde crackers regelmatig en deelt ze dan uit in de Zuss & Sap kantine en dat vinden al onze collega’s helemaal niet erg! Ze zijn heerlijk om te dippen met humus, besmeer ze met (zelfgemaakte) eiersalade of guacamole. Eet deze gezonde crackers als snack of als lunch. Vandaag aten we ze heerlijk met een vers gemaakt pompoensoepje. Nadat de crackers op waren hebben we de overige kruimels en pitten in onze soep gedaan, ook een hele goede tip! Ben je nog opzoek naar een goed soeprecept? Ook deze hebben we voor je!

Lees meer

Poké bowl met kip

Poké bowl Één van onze favoriete groente waar je misschien niet zo snel aan zal denken zijn Edamame bonen. Deze frisgroene bolletjes zijn jonge onrijpe sojaboontjes in de peul. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese keuken én in de keuken van ons. We zijn er weg van en eten ze iedere week. Je kunt ze vers halen maar je kunt ze ook vinden in het vriesvak van je supermarkt. Een heerlijk en makkelijk recept wat je met Edamame bonen kunt maken is een poké bowl, en laten wij daar eens een lekker receptje van hebben! Ben je meer liefhebben van zalm of tonijn? Laten we daar toevallig ook een heerlijk recept van hebben! Deze vind je hier! Ingrediënten voor de marinade:  40 gram water  40 ml sojasaus  ½  eetlepel donkere basterdsuiker  1 teentje knoflook   ½  theelepel maïzena   Scheutje sesamolie  Bereiding marinade:  Verwarm de sesamolie in een pannetje.   Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen.   Snijd het teentje knoflook doormidden en voeg toe aan de saus.   Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook.   Los de maizena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar.   Laat nog een paar minuten indikken en klaar is je teriyakisaus. Bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes. 

Lees meer